Les pintades a la paret de l'escola són senyal del descontentament de mestres i alumnes d'aquest centre de Sarrià - Sant Gervasi. Fa cinc setmanes que la direcció va anunciar la fi de l'activitat docent. Una notícia que va obligar els pares a buscar ràpidament altres centres per als seus fills, quan ja havien acabat els períodes de preinscripció. Els 54 treballadors del Col·legi Stella saben que probablement seran acomiadats, però asseguren que des que se'ls va comunicar el tancament, ningú no els ha tornat a informar. GEMMA CONESA, professora col·legi Stel·la: "Des del claustre i la direcció pedagògica vam decidir continuar fins al final, avui estem entregant les notes perquè els nanos no tenen la culpa, però avui a hores d'ara encara no sabem quina és la nostra situació laboral." Segons els treballadors, la direcció de l'escola, que ha declinat fer declaracions a BTV, va assegurar que no podien continuar per problemes financers. El professorat i els pares, però, sospiten que hi podria haver interessos econòmics darrere el tancament i creuen que ja s'ha acordat la venda de l'edifici a un important grup hospitalari de Barcelona. De moment, i més enllà dels dubtes sobre el motiu de la clausura, el que és clar és que la notícia ha complicat molt el final de curs a pares i alumnes. PAULA RUIZ, alumna "El que més afecta és que ens ho van dir just abans que comencessin els examens finals i això va complicar molt les coses per a tots." EVA CAMACHO, mare "Nosaltres protestem per com s'ha portat a terme tot això, perquè se'ns ha avisat a final de curs sense temps de fer res i estem convençuts que aquesta era una decisió presa fa temps." Tot i que encara hi ha algun estudiant sense centre assignat, la majoria dels 400 alumnes de l'escola ja han pogut ser re-col·locats en altres col·legis, molts dels quals són privats. El dubte és què passarà amb els treballadors, als qui la direcció de l'escola ja ha comunicat que no els podran pagar indemnització.

El col·legi, un centre concertat situat al carrer de l’Esperança, a la Bonanova, va anunciar que tancava el 23 de maig. Aquesta circumstància suposa l’acomiadament de 54 treballadors amb poc temps perquè trobin un altre centre abans de començar el curs escolar. Els 400 alumnes han hagut de ser recol·locats en altres escoles de la zona.

Els treballadors neguen la insolvència que el centre explica que té per justificar el tancament, i retreuen a l’escola que el tancament s’hagi produït “per sorpresa”. De fet, afirmen que, segons les dades que tenen, les dues societats que exploten el col·legi han tingut pèrdues que “no superen els 70.000 euros”, i el 90% són “despeses derivades del mateix concurs”.

Els treballadors acomiadats del Col·legi Stel·la expliquen que els representants dels treballadors de les societats que gestionen el centre tenen informacions sobre una possible venda de l’edifici “a un important grup hospitalari de Barcelona”.