La Llum Ventura recull les seves pertinences per marxar de la que ha estat casa seva els darrers 13 anys. LLUM VENTURA, veïna de la Barceloneta "Amb la il·lusió que aquí em faria gran, em faria vella i que aquí acabaria els meus dies, però desgraciadament no pot ser així, perquè la realitat que s'està imposant i s'ha imposat a la Barceloneta, per mi és invivible. Molt a contra cor, me'n vaig de la Barceloneta." El pis de la Llum és de propietat, però molts dels 15.000 veïns de la Barceloneta viuen de lloguer. El Paco, de 66 anys, sempre ha viscut al barri i els darrers 16 anys, al mateix pis. Ara ja no pot assumir-ne el lloguer. FRANCISCO RIOJO, veí de la Barceloneta "Pues me lo han subido a 400 y pico, más a más, tuve que pagar casi 1.000 euros de un mes de anticipo, trámite de papeles." La filla de la Chati, en canvi, sí que pot pagar, no ho ha deixat de fer mai, però assegura que la volen fora. CHATI, mare d'una veïna de la Barceloneta "Mi hija tiene un contrato de cinco años, han pasado dos, le quedan tres, y la dueña la quiere echar a la calle porque dice que lo quiere para los turistas." En canvi, el problema de l'Elena, també llogatera, és la manca d'ascensor. Viu en un cinquè i està a la llista d'espera per accedir a un pis sense barreres al barri. ELENA FERNÁNDEZ, veïna del barri "Porque a mí no me saque de la Barceloneta, aunque me quede en el piso que no pueda bajar las escaleras me quedaré hasta que Dios quiera." Casos com aquests arriben cada dia a l'Associació de Veïns de l'Òstia, que juntament amb altres entitats del barri han fet un manifest per denunciar aquestes problemàtiques. PEPA PICAS, comissió habitatge AV l'Òstia "La situació és insostenible. Als veïns ens estan fent fora del barri. L'Ajuntament vol que nosaltres anem i denunciem. Però hi ha un desànim absolut perquè no hi ha conseqüències." El districte de Ciutat Vella assegura que treballa perquè els veïns es puguin quedar al barri. Afirma que si es detecten pisos turístics il·legals es precinten i pel que fa a a l'assetjament immobiliari recomana que es denunciï perquè es pugui aturar.

Augments de lloguers, explotació turística dels habitatges… casos com aquests arriben cada dia a l’Associació de Veïns de l’Òstia, que juntament amb altres entitats del barri han fet un manifest per denunciar aquestes problemàtiques. Pepa Picas, de la comissió d’habitatge de l’AV l’Òstia, assegura que la situació “és insostenible” perquè s’està fent fora els veïns del barri. “L’Ajuntament vol que nosaltres anem i denunciem. Però hi ha un desànim absolut perquè no hi ha conseqüències”, diu Plana.

El districte de Ciutat Vella assegura que “treballa perquè els veïns es puguin quedar al barri”. Recomana als veïns denunciar qualsevol cas sospitós d’assetjament immobiliari per tal d’aturar-lo. Des de l’associació de veïns asseguren que “el desànim és absolut” perquè després no hi ha conseqüències,