El Clot és el barri de Sant Martí amb més població per sobre dels 65 anys. En total, són més de 8.500 persones, segons les dades estadístiques de l'Ajuntament. Aquest volum tan important de gent gran ha fet que l'únic casal que hi havia al barri, el Joan Casanelles, hagi quedat petit. Per això s'ha reobert el que hi havia fa quatre anys a la plaça de Joan Casanelles. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Hem pensat que siguin dos casals autònoms però que tinguin un funcionament compatible. De manera que al Parc del Clot potser farem tallers que al Casanelles no faran, i al Casanelles faran coses que al Parc del Clot no faran." S'ha estat treballant durant set mesos a l'equipament per fer-ne una reforma integral. S'ha condicionat amb mobiliari nou i s'hi ha fet una distribució d'espais més funcional. LUÍS SERRANO, usuari "Maravilloso. Es, de lo que hay por la barriada, lo mejor." JOAN PIÑEIRO, usuari "I ara que han inaugurat aquest, doncs vinc una altra vegada cap aquí, perquè jo visc en aquest mateix carrer i em va més còmode, és clar." AVELINA PÉREZ, usuària "Porque allí hay mucha gente y no podemos hacer lo que queremos. No te puedes apuntar a más cosas porque está lleno. Es interesante que abran este también." El casal de gent gran no serà l'únic equipament de l'edifici. També s'hi allotjarà l'Esplai SCV Clot, que ja hi tenien la seu abans de la reforma. Des de la junta de l'entitat es mostren satisfets amb el nou local però lamenten algunes dificultats inicials per participar en el disseny del projecte. ROGER PUIG, president de l'Esplai SCV el Clot "Al final vam tenir un espai per posar-nos d'acord amb l'Ajuntament. Això va provocar que poguéssim aportar les nostres idees, que s'han vist reflectides i que, per tant, han fet que l'espai ens agradi perquè hi hem pogut participar." El cost de la reforma d'aquest edifici intergeneracional del Clot ha estat de més de 743.000 euros.

Fa quatre anys, l’Ajuntament va decidir transformar el casal de gent gran de la plaça de Joan Casanelles, al barri del Clot, en unes oficines municipals. El govern de la ciutat, però, va fer finalment marxa enrere i ha tornat a reobrir l’ equipament al mateix emplaçament. Per fer-ho s’hi han invertit 743.448 euros en una reforma integral. La rehabilitació ha suposat fer una nova distribució interior més funcional que l’anterior, nous revestiments de l’edifici i una escala interior adaptada a la normativa d’accessibilitat actual. Les obres han durat set mesos.

El casal no es destinarà en la totalitat a la gent gran. En un dels espais s’hi allotjarà l’Esplai SCV Clot, que ja hi tenien la seu abans de la reforma però en una altra part de l’edifici. Amb aquesta inauguració, el barri, que acumula el major nombre de persones per sobre dels 65 anys de tot Sant Martí, disposarà de dos casals de gent gran al districte. L’altre és l’ubicat al carrer del Concili de Trento, 13-35, i que per ara manté el nom de Joan Casanelles, com la plaça on se situa l’altre, dit ara del Parc del Clot.