Francina Vila ha afirmat que els informes com el que s’està fent a l’edifici “necessiten molt de temps”, perquè estudien en profunditat molts elements. Segons la regidora, s’han demanat “màximes diligències”, fet pel qual l’informe s’enllestirà en un mes.

En relació amb els veïns que han hagut de ser desallotjats, Vila ha reconegut que és una situació “que no agrada a ningú” i ha explicat que s’està treballant amb les famílies allotjades en hotels per trobar una situació “de menys precarietat”.

La regidora del districte d’Horta-Guinardó ha recordat que l’edifici ha de ser enderrocat, com ho preveu la modificació del PGM del Carmel i, per tant, ha de ser expropiat. Vila ha afirmat, però, que no es vol fer cap pas fins a tenir l’informe sobre l’estat de l’immoble. En tot cas, queda descartat, segons l’Ajuntament, que el pas del metro de l’L5 a pocs metres de la finca hagi originat o agreujat els problemes detectats. Així ho havia insinuat dilluns, en declaracions a Barcelona FM, el president de la comunitat de veïns, Claudio Banchelli, qui va assegurar que aquesta era una hipòtesi amb la qual els bombers van dir-li que treballaven.