El Consell Plenari ha donat llum verda a l’operació, amb els vots favorables de tots els grups menys del PP, que s’ha abstingut. L’aprovació provisional de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), que permetrà el canvi d’ús urbanístic, s’eleva, ara, a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan depenent de la Generalitat, perquè s’aprovi definitivament.

Per tal que la titularitat de Torre Garcini sigui pública, l’Ajuntament adquirirà l’immoble a l’actual propietari, el grup Núñez i Navarro. El cost estimat de l’operació se situa entre els 4.855.000 € i els 6.140.000 € -en funció de si es realitza per la via de l’acord o s’expropia-, i inclou l’adquisició de l’immoble, la rehabilitació de l’edifici i les obres de jardineria. A més de la conservació i recuperació de l’edifici, es farà un tractament dels jardins per obrir-los al públic; a més, una part es destinarà a horts urbans.

Amb aquest acord, el consistori fa realitat una demanda veïnal històrica i dóna resposta a la sensibilitat i la voluntat col·lectiva del barri del Guinardó. Torre Garcini, de 1.545 metres quadrats, és un dels pocs exponents de l’arquitectura rural tradicional del Guinardó, i el seu bon estat de conservació és un element distintiu que li aporta encara més valor historicocultural.