JOSEP MARIA MONTANER, regidor del districte de Sant Martí "Aquesta defensa del patrimoni arquitectònic ha sigut una constant dels moviments veïnals, dels moviments urbans de Barcelona. Ha sigut un dels elements que més ha esta a l'agenda, des de la transició i des dels anys de la democràcia. I de fet, moltíssimes de les peces que s'han salvat, s'han salvat gràcies als moviments veïnals i a entitats, tècnics, etc.".

El govern municipal ha reactivat la Comissió de Patrimoni Industrial del Poblenou, que en aquest mandat ja s’ha reunit tres vegades i té la funció principal de vetllar pel manteniment del patrimoni catalogat com a industrial. D’acord amb les peticions veïnals, el consistori va encarregar un estudi per analitzar els 158 elements històrics que hi ha al barri i aturar-ne la degradació. En total, s’actuarà de manera urgent en vuit dels edificis analitzats.

La Escocesa, situada a l’eix de Pere IV, és un dels edificis prioritaris, del qual es reformaran les naus Johnson i Foseco. També s’actuarà al conjunt de Ca l’Alier i se n’urbaritzaran els voltants. El mateix passarà amb Can Ricart, on a més es milloraran les mesures de seguretat. A Can Felipa i la Flor de Maig es rehabilitaran les façanes, i en el cas de Can Picó, es restaurarà la nau per acollir la cooperativa de treball i inserció social Biciclot. Altres actuacions que es faran seran a la Nau Modernista Pujades 97 i la Casa de les Vàlvules.