Unes de les manifestacions més multitudinàries de la història a Horta-Guinardó van ser les contràries a la "narcosala". Aquest mes de juny fa 10 anys que van començar els talls de la ronda de Dalt per part de veïns dels barris de muntanya del districte, que en volien frenar la instal·lació. SACRAMENTO BURGOS, AV Sant Genís "La plataforma, contraria a la 'narcosala' no era; la plataforma era contraria que una 'narcosala' se pusiera para toda la zona norte de Barcelona." En aquell moment només hi havia la de Baluard, al centre de la ciutat, i temien que comportés un repunt de la drogoaddicció a la zona. SACRAMENTO BURGOS, AV Sant Genís "Aquí había habido un problema con las drogas, y la gente que se negaban a que esto no volviera a pasar aquí, tenían hijos muertos y enterrados por problemas de drogas." Van aconseguir canviar la primera ubicació prevista per a la sala de venipunció, al barri de Sant Genís. Finalment es va instal·lar al recinte de l'Hospital Vall d'Hebron. Actualment està integrada dins d'un Centre d'Atenció i Seguiment de la Drogodependència i forma part del servei de psiquiatria de l'hospital. CARLOS RONCERO, coordinador CAS Drogodependències Vall d'Hebron "Las personas que en ocasiones consumían en sitios totalmente inadecuados, en bares, en parques, etcétera, en su inmensa mayoría, o en muchas ocasiones, vienen a consumir con nosotros de manera supervisada." Aquest és l'objectiu d'un servei, anomenat ara programa de reducció de danys, que amb els anys s'ha anat estenent a diversos punts de la ciutat. CARLOS RONCERO, coordinador CAS Drogodependències Vall d'Hebron "La mayor parte de los pacientes, la inmensa mayoría que vienen al programa de reducción de daños, viven a pocos minutos o pocas paradas de metro." Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya xifren en un 70% el descens de tractaments per heroïna arran de la instal·lació de sales de venipunció com aquesta de la Vall d'Hebron. També adverteixen dels canvis en el consum de substàncies tòxiques amb un augment de les drogues denominades legals com l'alcohol i els psicofàrmacs.

Els barris de muntanya d’Horta-Guinardó es van unir el 2005 en contra de la sala de venipunció. Aquest mes de juny fa exactament 10 anys que van començar els talls de trànsit a la ronda de Dalt per impedir la instal·lació d’una “narcosala” al barri de Sant Genís. Els veïns reclamaven que s’obrissin centres d’aquestes característiques també en altres punts de la ciutat per evitar que hi hagués un repunt de la drogoaddicció a la zona.

El servei es va ubicar finalment dins del recinte de l’Hospital Vall d’Hebron, però s’ofereix també en altres districtes de Barcelona. Actualment està integrat en un Centre d’Atenció i Seguiment a la Drogodependència i forma part de l’Àrea de Psiquiatria de l’hospital amb l’objectiu de desestigmatitzar els pacients. Des del servei asseguren que no ha comportat la vinguda de més drogoaddictes a la zona i que aconsegueixen tractar-los amb l’objectiu que es puguin reinserir en la societat.