Barcelona ha sumat una nova plaça de nou aquest cap de setmana, amb el 3d9f que els Minyons de Terrassa van descarregar a la Festa Major del Congrés. La plaça del Congrés Eucarístic és la 25a de la ciutat que ha vist castells de nou pisos i la segona que assoleix aquest reconeixement enguany, després que la Jove de Tarragona alcés el 3d9f en la primera diada castellera al Castell de Montjuïc. A més, el districte de Sant Andreu suma per primer cop una plaça de nou.

Troba en aquest mapa interactiu les 25 places de nou de Barcelona i descobreix-ne quin dia van assolir aquesta distinció i quina colla hi va alçar el primer castell de nou pisos.

Els Minyons de Terrassa, la colla que més places de nou han creat a la ciutat

Si ens fixem amb les colles que han estrenat places de nou a la ciutat, els Minyons de Terrassa són la colla que ho ha fet més cops, vuit. A banda de la plaça del Congrés Eucarístic, també ho van fer a la plaça Comercial i al Parc de les Rieres d’Horta.

En segona posició hi ha un empat, tant els Castellers de Vilafranca com els Castellers de Barcelona han portat castells de nou pisos per primer cop en sis places.

També han fet places de nou la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Capgrossos de Mataró, la Jove de Tarragona i una altra colla de la ciutat, els Castellers de la Vila de Gràcia.

El “boom” del 2014

Des d’inici de temporada, s’han sumat dues places de nou a la ciutat. Però si hi va haver un any especialment prolífic en aquest aspecte va ser el 2014. Aquell any, Barcelona va guanyar set places de nou.