La xarxa és un element essencial en els locals d’assaig de castellers perquè permet provar castells amb més seguretat. En un assaig habitual, els Castellers de Sants fan entre quatre i cinc construccions a la xarxa que tenen actualment. Hi han pogut treballar dos grans castells de la temporada passada, el 2d9fm i el pd8fm. Però per seguir creixent, els cal una xarxa adaptada a les seves necessitats.

Dídac Alvarado, responsable tècnic del projecte, explica que la nova xarxa hauria d’estar preparada per fer més estructures, ja que l’actual només té dos forats. També necessiten que tingui una alçària variable, per preparar castells més alts. Per això, han previst una estructura que es mourà verticalment gràcies a quatre motors seguint tres columnes d’acer. Per fer realitat la nova xarxa, necessiten 15.000 euros. A través de la campanya de micromecenatge de Verkami ja n’han aconseguit dos terços.

No és el primer cop que els borinots confien en el micromecenatge. El 2013 van aconseguir més de 8.000 euros per elaborar un documental del viatge que van fer a l’Índia, ‘Melting pot: castellers indis, govindes catalans’.