Rakky Ripper, nom artístic de la granadina Raquel García, s’ha convertit en una icona de l’hiperpop a escala nacional. Una etiqueta que, assegura, ha nascut per aglutinar “un so més artificiós, més brillant i amb més petjada electrònica que el pop convencional.” Un bon exemple n’és el seu disc, ‘Neptune Diamond’, que ha publicat al costat del seu productor i amic Alberto Asencio, “Eurosanto”.

Aquesta primera experiència en equip confessa que “ha estat el més fàcil i el més difícil” a l’hora de fer el disc. Ha suposat un canvi a l’hora de treballar, acostumada a “fer-ho tot sola”. Al ‘Feeel-IN’ recorda com va començar a fer els seus propis beats, que considera que “eren molt bàsics” però també com li agradaven perquè poder-los crear de manera autònoma li donava la sensació de “tenir el control” sobre la seva obra.

 

Entre els seus referents, en destaca Grimes, a qui admirava i de qui s’inspirava en veure-la “fent mescles en directe al mateix temps que cantava”. De fet, explica que hi havia qui l’acusava de copiar aquesta artista canadenca però es desmarca d’aquesta visió per defensar que “mai copies estrictament perquè ets una altra persona” i que, al capdavall, “prendre part d’una estètica, es fa constantment.” I afegeix: “Parlar així és no tenir molta idea o no haver escoltat tanta música com et creus”.

“En qualsevol moda, en qualsevol tendència o corrent estilística, trobes coses que t’agraden.”

Rakky Ripper s’enorgulleix de ser una artista porosa a l’entorn i en constant evolució. Afirma que sempre “ha escoltat les noves tendències i s’hi ha sabut adaptar, trobant coses que li agradaven de cada gènere nou”. A l’hora de fer ‘Neptune Diamond’ explica que a més de tenir presents referents per a ella com Sophie, Charli XCX o Arca també va escoltar molt pop dels 2000, recuperant grups c0m The Veronicas o Millionaires, “de les qui ningú no se’n recorda però que eren increïbles”.

Un disc que ha estat reconegut internacionalment pel col·lectiu PC Music, del qual en reivindica com a valor la seva aproximació grupal, en què “artistes de renom no els costa col·laborar amb d’altres més petits”. Rakky Ripper també ens parla de la seva cançó ‘Cyberpet’, en col·laboració amb Chenta aka Putochinomaricón de qui assegura que té “una sensibilitat molt similar” a la seva.