Encara no té 20 anys però la seva veu es fa sentir des de fa temps en els cercles de la música urbana metropolitana. És Melissa Peralta, “La Tiguerita”. Un nom artístic que remet als seus orígens familiars però que també esdevé una declaració d’intencions. El seu pare, DJ de hip-hop, és de la República Dominicana, on s’anomena “tiguere” a una persona astuta, hàbil, per obrir-se camí a la vida. 

Aquesta actitud la representa. Abans de presentar la seva proposta musical com La Tiguerita, havia participat en nombroses batalles de galls, amb el nom de Meli MC, on sovint era l’única noia. En paral·lel, jugava a futbol al Fontsanta Fatjó de Cornellà, on a més entrenava a categories inferiors. “Som la il·lusió d’un barri”, clama al tema ‘FNT’, que va dedicar a aquest equip. 

“Vull donar una sortida a l’art del carrer.”

I per si fos poc, estudiava màrqueting amb l’objectiu d’adquirir el coneixement necessari per engegar la seva pròpia marca de roba, Favela, que a dia d’avui ja és una realitat i ha crescut amb altres activitats associades com la festa i el concurs de ball Favela Club. Un nom, el de Favela, que tampoc és casual.

Una ànima polifacèticament creadora amb la música, que sempre l’ha acompanyat, com a impuls principal. Acostumada a veure el seu pare en campionats de scratch, no és estrany que de ben petita comencés a experimentar amb programes d’ordinador i una mescladora que li van regalar. Encara que explica que el que realment volia i va trigar a arribar va ser un micròfon.  Així, diu, va “aprendre que la veu sonés bé, que tingués força, i a partir de llavors la música va començar a tenir més serietat.”

“La música és la meva forma d’escapar i controlar les meves energies.” 

No ha deixat de compondre i reconeix que la música ha estat sempre la seva eina per canalitzar en positiu les emocions. Rap, afrotrap, reggaeton… sense pensar en estils ni etiquetes, creant en cada moment en el format que li demana el cor. Un camí que l’ha duta, entre d’altres, a formar part de segell Hermanx, dins del paraigua del Primavera Sound,  i a publicar amb la popular DJ colombiana Rosa Pisolta, amb qui ha actuat a Mèxic, on la també dissenyadora de moda resideix.

 

 

‘Dime KLK’

‘La nota jamaicana’

‘Baby’

‘Controla’