“Estoy con su puta jugando en mi casa / La tengo ocupada, no mira ni el WhatsApp (Prrr) / La cama mojada, parece una balsa / Me mueve la polla mientras baila salsa (Haha)”. L’inici de la tornada de ‘Salsa’, el més recent d’EsBabyFace, és un bon exemple de com vibra la proposta de la qual està considerada una de les veus més destacades de l’escena urbana emergent a l’estat espanyol. Sexualitat explícita que desafia tot pudor. Obscenitat irònica de sonoritat irrefrenablement contagiosa.

EsBabyFace reconeix la qüestionable vulgaritat de les seves lletres i en reivindica el valor més enllà de l’evident: “El que vull transmetre és que a part d’aquestes proqueries i tota la merda que estem dient, doncs, hi ha una energia molt positiva en aquesta línia i el resultat és clar sobretot en el directe”, assegura. L’artista visita el ‘Feeel’ acompanyat del seu amic Blackthoven, cobejat productor amb qui treballa des de fa temps. Junts han consolidat una aposta per la senzillesa estilística, de tempo accelerat i despullada de melodia, allunyant-se del trap més industrial.

La forma d’educar a casa meva ha estat molt liberal, mai m’han dit el que havia de fer no com ho havia de fer”

EsBabyFace

En una escena en què “la línia del ‘tune’ estava molt saturada”, la seva estratègia per decantar-se ha estat la de centrar-se en “camins que estaven menys explorats”. Un procés de destil·lació fins a l’essència que els ha fet dubtar a si mateixos: “Hi havia una mica de discussió al principi perquè semblava que no estava acabat i ho havíem fet en cinc minuts, però això és el que ens ha funcionat”, recorda EsBabyFace. 

Les millors actuacions del Primavera Sound, Sónar, BAM…

Al Música Moderna cada setmana t’oferim un concert o una pel·lícula documental musical

Per al vídeoclip de ‘A 3 con 5’, el projecte ha sumat els moviments contundents d’Alexis Lajara. “L’energia que em va transmetre la música va ser increïble”, assegura. Va tenir clar que això “havia de pegar sí o sí” i que ell “ho havia de ballar”. Una incorporació que, per a EsBabyFace no només respon les ganes de vestir la presentació audiovisual del tema, sinó a la voluntat de donar un espai de visibilitat a la rica escena barcelonina de ballarins.

Jo crec que al final el més complicat a l’hora de fer música és fer-ne de manera senzilla

Blackthoven