“Brains are complicated but it is not our fault”, clama la tornada del senzill que dona nom al disc de debut de Carlota Flâneur. És tota una declaració de reivindicació i acceptació de les pulsions humanes. L’artista barcelonina d’ascendència francesa té també vocació de biòloga i, potser per això, les seves cançons esdevenen una dissecció freda però alhora comprensiva de les emocions que compartim com a espècie. 

“Percebem i sentim les coses d’una manera totalment pròpia, no cal que sigui una veritat absoluta”, assegura la Carlota a propòsit d’aquesta cançó, que, explica, va sorgir d’una manera molt espontània i ràpida. Sent conscient dels mecanismes del cervell, encara que confessa que ella encara no ho ha aconseguit plenament. 


Cal gaudir d’aquest viatge emocional sense intentar buscar-hi raons…les coses ens afecten d’una manera que no controlem”

The Artichokes

La música ha acompanyat Carlota Flâneur des de ben petita. Sent una nena va començar a tocar el violí. Després van venir la guitarra i la primera banda, The Artichokes, de la qual era la vocalista. També en destaca que els seus companys de grup són encara els seus millors amics i que l’aprenentatge adquirit durant aquella etapa ha fet possible l’arrencada amb èxit de la seva carrera en solitari. “Sense The Artichokes, el debut de Carlota Flâneur o no hauria estat o hauria estat totalment diferent, m’hauria sentit molt insegura”, explica l’artista, que insisteix que “tenir un projecte no és només el moment de pujar a l’escenari i tocar”. 

Segells Hidden Track Records i Pértiga Music

El cas és que Carlota Flâneur es presenta al públic amb un EP que desprèn tanta senzillesa i honestedat com solidesa i profunditat. El treball l’han publicat els segells Hidden Track Records i Pértiga Music i consta de quatre temes produïts i mesclats per Ferran Palau i Ildefons Alonso. Un és ‘Generation of the young flesh’, protagonista del primer videoclip i que és una bona mostra de la mirada de Flâneur. És una cançó, com ella mateixa explica, “que parla d’aquesta buidor quan veus que la humanitat no té cura de les coses”, des de les relacions personals al vincle amb planeta. 


Carlota Flâneur ha nascut d’una llavor que fa molt de temps que germina”