La Nit dels Museus és un moment per descobrir les propostes que més d’una setanteta d’equipaments culturals exposen a les seves sales. Però hi ha obres que esperen pacientment el seu moment per a ser exhibides.

En el cas del Museu Etnològic i de Cultures del Món, gran part de les 70.000 peces que conformen el seu fons descansen ben climatitzades a les reserves de la seu de Montjuïc. Un espai que poques vegades s’obre al públic, tret d’experiències com l’In Museu, que té lloc el mes de febrer. Allà conviuen objectes de diverses èpoques i indrets del món que ens fan reflexionar sobre la societat amb una mirada crítica.

La conservació preventiva a l’Etnològic

La feina dels conservadors i tècnics de col·leccions a les reserves del MUEC consisteix sobretot a garantir que les peces que custodien resisteixen el pas del temps. El seu objectiu és prioritzar la conservació preventiva de les col·leccions. La llum, la humitat o la calor són alguns dels principals enemics de materials tan diversos com el metall, la fusta, la pintura o el cuir, que comparteixen un mateix espai a una temperatura d’entre 18 i 20 ºC.

Nit dels Museus a l’Etnològic de Montjuïc

  • Portes obertes a les exposicions “Sentir el patrimoni” “Reserva visitable”.
  • Horari: de 19.30 a 21 h.
  • Visites guiades: Quina feinada! Dones, subsistència i cures (durada: 25 min)
  • Projeccions de càpsules de vídeo (durada: 3 h).
  • Adreça: passeig de la Santa Madrona, 16.