Les coreografies són una bona manera d’exercitar el cos al mateix temps que s’activen la ment i la memòria. Aquesta és la filosofia darrere de Mou-te per la memòria, una de les activitats organitzades pel CAP Ciutat Meridiana en col·laboració amb la Biblioteca Zona Nord i que s’han inclòs en la Setmana de la Gent Gran. És tota una mostra de recursos que pretenen millorar la qualitat de vida i reduir les visites als metges.

L’activitat Mou-te per la memòria

Una sessió de coreografies del Mou-te per la memòria barreja cançons d’ahir i avui i tota una sèrie de moviments que activen el cos i la ment, ja que els participants han de recordar les passes. “Aquí venen a treballar. A través del moviment fem una feina molt completa”, assegura Rosa Maria Torres, infermera del CAP Ciutat Meridiana. “Recordar les passes, la música, la cançó, tot això és memòria i després et tornes més àgil perquè mous el cos, ho mous tot”, afirma Reme Granados, participant. A més, també milloren l’estat d’ànim a través de la música, el riure i conèixer altres persones del barri. Així ho confirma Lolita Sánchez, una altra de les participants: “Millores en tot. Físicament, mentalment, i trobar-me amb gent del barri que abans gairebé ni coneixia”.

Treball en xarxa entre equipaments

El CAP Ciutat Meridiana programa aquesta i altres activitats, com marxa nòrdica o taller d’emocions, per tal de reduir les visites als metges i trencar possibles casos d’aïllament social. “Es coneixen tots i s’ho van dient. I es retroben i fan amistats noves, vincles nous. A partir d’aquí, queden un altre dia…”, afirma Mònica Llopart, administrativa sanitària del CAP Ciutat Meridiana. Les participants arriben al Mou-te sobretot a través del boca-orella, i també a partir del personal de l’ambulatori.

En el cas del Mou-te per la memòria, es tracta d’una de les activitats de la programació d’hivern de la Biblioteca Zona Nord. I ha agradat tant que la vintena de persones que hi participen demanen que no es programi només per a dos mesos i dates puntuals com aquesta, sinó que es converteixi en una activitat anual.