Ja fa dies que els propietaris de la bodega Montferry tenen coll avall que han de tancar i que desapareixerà del local on han estat tants anys al barri de Sants. El propietari dels baixos d’aquest negoci emblemàtic vol construir-hi un bloc de pisos i en uns dies la bodega serà substituïda per un solar. Aquest divendres, últim dia, es respira un ambient agredolç en aquest negoci, que va veure la llum ara fa uns noranta anys. Per una banda, l’alegria de poder compartir l’últim dia amb la parròquia més fidel i, de l’altra, la ràbia d’haver d’abandonar la Montferry.

Volem intentar explicar una mica la situació i evitar que altres negocis com aquest, que fan barri, per una voràgine i una pressió immobiliària hagin d’acabar forçats a desaparèixer”
Marc Miñarro, propietari Bodega Montferry

Defensar els negocis que fan barri

En certa manera, el tancament de la gairebé centenària Bodega Montferry és una derrota per als veïns de Sants que sempre han donat suport a aquests negocis especialment arrelats al barri. En aquest sentit s’expressa en Marc Miñarro, el propietari de la Montferry. “Volem intentar explicar una mica la situació i evitar que altres negocis com aquest, que fan barri, per una voràgine i una pressió immobiliària hagin d’acabar forçats a ser moguts a un altre lloc o que desapareguin.”

En la mateixa línia s’expressa un dels clients que han volgut donar el seu últim adeu a la bodega, en Jordi Mauri, “hauríem de trobar la manera, no sé com, entre tots, que aquests establiments no es perdin. No és l’únic que per desgràcia tanca portes a Barcelona en aquests temps. No es poden perdre aquestes coses, fan caliu, fan goig, això és una lloc de trobada per a molta gent.

Dia de sentiments trobats entre la parròquia de la Montferry

L’últim entrepà del dia, el de truita

Una de les tradicions de la Montferry és la publicació, en xarxes socials, del seu entrepà del dia. L’últim ha estat el de dijous, un entrepà de “pastrami amb mostassa antiga i una mica de verd”.

Aquest divendres alguns clients han demanat al Marc Miñarro que preparés algun entrepà especial per a l’últim dia de la Montferry però Miñarro no tenia gaire ànims per a celebracions. Avui per tant, com cada divendres, tocava truita, ja sigui en tapa o en entrepà i això és el que els clients han pogut degustar.

Les últimes truites de la Montferry al local del carrer de Violant d’Hongria

La nova Montferry a 500 metres de distància

El nou local que ha d’acollir la Bodega Montferry es troba a 500 metres de distància, uns set minuts a peu. Es tracta de l’antic restaurant La Montañesa, que es troba tancat per jubilació. En el trasllat els propietaris volen emportar-se el màxim de l’essència de la bodega fins al local del passatge de Serra i Arola. A banda del cartell de l’entrada, també es conservaran els barrils de vi i part de la decoració actual. També es traslladaran els treballadors actuals i segurament la família s’acabarà ampliant perquè La Montañesa té més espai per posar taules i per tant es necessitaran més mans.