Escolta aquesta notícia

La tercera edició del GastroFest Km0, el 8 i 9 de març al Poble Espanyol, permetrà tastar les propostes culinàries d’11 restaurants catalans que oferiran plats elaborats amb producte local i de proximitat. Hi haurà plats salats, però també de dolços, i una gran calçotada popular a banda de demostracions de cuina i tallers.

Per part de Barcelona hi participen els restaurants Casa Xica, Fran López, Osaka Bang i Arnau París amb el seu projecte Specials! Cada participant elaborarà dos plats a un preu d’entre 6 i 10 €. Casa Xica presenta, d’una banda, un arròs a la cantonesa amb bolets i kimtxi i, de l’altra, un brioix de vedella amb salsa a l’estil Kung Pao.

Fran López hi participa amb un platet d’ostres del Delta amb aigua de fonoll i perles de clementines de les Terres de l’Ebre i un caneló XL de pollastre pota blava. La proposta d’Osaka Bang consistirà en unes boletes de pop, ceba tendra i gingebre, amb salsa takoyaki, maionesa kewpie i puré de poma i sal marina. I el segon platet és una crep salada amb col, calçot de Valls, tenkasu, mantega, salsa okonomi, maionesa kewpie, nori i katsuobushi.

El xef Arnau París oferirà fideus saltats amb salsa satai d’avellana de Reus, mandonguilles (de carn o veganes), herbes aromàtiques i un toc una mica picant i cruixent. I el segon plat és una coca de forner amb pollastre i capó del Prat, rostit amb pera de Lleida i maionesa cajun. Es tracta de donar visibilitat a la qualitat del producte català sobretot en un any en què Catalunya ha estat designada Regió Mundial de la Gastronomia. En paral·lel als 22 platets dels 11 restaurants també es podrà degustar una calçotada tant dissabte com diumenge per un preu de 25 €.

Pel que fa a la part dolça es podrà escollir entre els pastissos de formatge de K-Chopo, les gofres i crepes de Marione, els pastissos de Pasté BCN i les postres sense gluten i veganes de Natury Cakes. El programa del festival es completarà amb una aula de cuina i demostracions en directe amb cuiners com Sergio i Javier Torres, Carlota Claver, Fran López i Susana Aragón.

Comparteix a: