petit mercat mercats
Escolta aquesta notícia

Arriba la tercera edició de Petit Mercat de Mercats, que enguany tindrà lloc al Mercat de Provençals els dies 16 i 17 de maig. La fira, que obrirà d’11 h a 22 h, tindrà activitats infantils, tapes de mercat i productes de proximitat, tallers gastronòmics i actuacions musicals.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Barcelona amb el suport de la Federació de Mercats Municipals de la ciutat. L’objectiu és traslladar l’essència de l’esdeveniment Mercat de Mercats en un entorn més local, com són els barris. A més, la iniciativa vol dinamitzar el territori i fomentar valors com el consum de producte de qualitat i proximitat o la promoció de l’alimentació saludable i sostenible i la gastronomia local.

Els comerciants de Provençals, els protagonistes

En aquesta edició, els comerciants del Mercat de Provençals sortiran al carrer per oferir a la ciutadania degustacions dels seus productes. Qui s’hi acosti podrà comprar les tapes directament als estands i gaudir de les propostes gastronòmiques dels diferents operadors.

Per reforçar la connexió entre la fira i el mercat, s’habilitarà una zona amb barbacoes on els assistents podran cuinar i degustar in situ els productes frescos adquirits directament a les parades. Aquesta iniciativa fomenta la interacció amb els comerciants del mercat per crear vincle entre els participants.

Activitats estrella a l’Aula Gastronòmica

L’Aula Gastronòmica acollirà tallers culinaris protagonitzats per xefs de restaurants guardonats amb estrella Michelin, com Elena Cerezo del restaurant Angle —divendres, 16, a les 12.30 h— i Paco Méndez del restaurant COME —dissabte, 17, a les 12 h.

El 17 de maig a les 18 h, l’Aula del Petit Mercat de Mercats acollirà la inauguració del cicle de cuina catalana Mercats de Forquilla, junta amb Terraza Martínez. També hi destaquen un taller de pizzes saludables amb Brocopizza, una sessió infantil d’hamburgueses amb el Gremi de Carnissers de Barcelona o un taller de galetes saludables sense gluten.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a