Un aspecte important que s’ha de tenir en compte a l’estiu és la manera de vestir ja que, encara que no ens ho sembli, els diferents tipus de teixit, els colors i les peces de roba afecten directament la calor que passem i, per tant, si suem. Per aquest motiu, els empresaris de Laia Laffaure Moda ens donen consells de com vestir-nos per combatre la calor estiuenca.

Tres tipus de teixits

Portar roba lleugera i poc ajustada és clau per evitar generar suor, ja que el frec del teixit amb la pell és el que la provoca. Es recomana portar roba ampla, com per exemple pantalons amb obertures, faldilles llargues o vestits amples amb molta caiguda. Són l’opció estrella per passar els mesos de calor. La roba que queda enganxada al cos cal evitar-la perquè no produeixi fregament. A més, hi ha tres teixits principals que són considerats els més frescos:

  • El lli. És el teixit per excel·lència, el que té més qualitat i transpira millor.
  • El cotó. És el més utilitzat, es poden fer molts tipus de peces diferents (esportives, d’arreglar, etc.). Pot ser en teixit de tipus punt o teixit de tipus plana.
  • La viscosa. És suau, fina i natural. Cada cop s’utilitza més.

Els colors

Els colors més recomanables per dur a l’estiu són els clars, els colors naturals com els blancs, els sorra, els terra o els caqui. Són colors que amb l’escalfor no estrenyen i no absorbeixen tant la calor. Permeten suar menystranspirar més.

Roba de proximitat

Un fet important a tenir en compte és la qualitat-preu de la roba que comprem. Dels teixits d’importació, que sovint venen de la Xina o l’Índia, se’n desconeix els tints i productes que s’han utilitzat a l’hora de fabricar la peça, i és per aquest motiu que podem patir al·lèrgies o intoleràncies. Hem d’evitar els productes tòxics que no han passat controls de qualitat.

Portugal és el país europeu que importa i fabrica teixits de cotó de millor qualitat. Per tant, una de les millors opcions a l’hora de comprar roba és informar-se de la procedència per tal d’evitar comprar roba que no ha passat controls de qualitat i ens pot produir alguna reacció a la pell. Els productes de proximitat sempre són la millor opció.