Escolta aquesta notícia

Torna la festa de la gastronomia italiana al Port de Barcelona. El festival Taste-It, que organitza la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona, celebra el 24 de maig la setena edició a la terminal de Grimaldi Lines. Hi participen 14 restauradors italians establerts a Barcelona i el preu dels platets oscil·la entre els 6 i els 9 €. Le Cucine Mandarosso, Raffaelli, Algrano Bistro, DelaCrem i La Pasticceria di Gracia, noms plenament consolidats en l’escena gastronòmica barcelonina, són alguns dels participants. Aquest any hauran d’elaborar propostes amb la ricotta com a fil conductor.

Propostes de les 20 regions d’Itàlia

Des de les 12 h fins a la una de la matinada no hi faltaran les pizzes, la pasta, els gelats artesans i els dolços més típics de pràcticament totes les 20 regions que conformen Itàlia. Alguns exemples dels platets que es podran tastar són les barquetes de ricotta, tomàquet confitat, ceba i seitons o l’entrepà de pop en salsa de Can Sardi (Pepe Rubianes, 25) i els macarrons picants amb salsa de tomàquet ‘nduja i burrata fumada d’Algrano Bistro (Tamarit, 104).

Ostaia (Aribau, 58) participarà en el festival amb dues versions de focaccia i Raffaelli (Luis Antúnez, 11) presentarà un plat de pasta amb ragú de calamars, salsa verda i llimona. Les postres aniran a càrrec de DelaCrem i de La Pasticceria di Gracia. L’oferta gastronòmica es complementarà amb tallers, música i teatre i hi haurà taules i cadires per poder degustar els plats tranquil·lament.

Pel que fa als tallers, un any més es podrà aprofundir en els secrets de la cuina italiana: Davide Spada explicarà trucs pràctics per elaborar pasta fresca i Roberto Costagliola conduirà un taller centrat en la ricotta. De la música se n’encarregaran Tipuana Tipu, Rivolta Live Italian i els discjòqueis Gravità Permanente i Nora Gali. L’entrada al festival és gratuïta.