Èxit d’afluència en el primer dia del Tast a la Rambla. L’onzena edició ha pogut arrencar amb un sol de justícia després de moltes jornades passades per aigua. I pocs minuts després d’obrir portes ja hi havia un munt de gent fent cua per tastar alguna de les 32 propostes salades i les sis de dolces que hi participen aquest any.
Molts curiosos, per exemple, a la parada del restaurant Enoteca Paco Pérez, de dues estrelles Michelin, que presenta un platet amb bou de mar i blat de moro sobre un caldo a base d’algues, una maionesa de corall, una escuma de blat de moro i germinats de coriandre. “És una manera d’apropar-nos a un públic que no acostuma a venir a l’hotel i també una oportunitat de sortir de la rutina i estar de cara al públic”, destaca el cuiner Manuel Yagüe
“És una oportunitat per donar-te a conèixer”
En la mateixa línia Renato Guiomar i Laura Oset, propietaris de La Mafia Mexicana (Comte d’Urgell, 196), qualifiquen l’esdeveniment de finestra per mostrar-se al món: “Al Tast a la Rambla venen els millors restaurants i estar aquí és un orgull”. La Mafia Mexicana presenta un plat que es diu quesabirria: un taco de vedella cuinada lentament durant 12 hores en un adob de xili i espècies.
Molt a prop de La Mafia Mexicana hi té la parada el restaurant Xup-Xup. Participa en el Tast a la Rambla amb un platet de bunyols negres de calamar sobre melmelada de tomàquet i salsa tàrtara. “Barcelona és una ciutat molt gran amb molts restaurants i tenir l’oportunitat de donar-te a conèixer s’ha d’aprofitar”, explica una de les responsables de l’establiment.
Torna el cucurutxo de croissant amb gelat de L’Atelier
A la part dolça una de les postres més fotografiades és el cucurutxo de croissant Reus de la pastisseria L’Atelier farcit de gelat de vainilla, amb trossets de galeta Reus i caramel salat. “Hem decidit recuperar aquesta proposta per al Tast a la Rambla perquè la gent ens la demana molt”, explica una de les pastisseres.
Al seu costat la pastisseria Takashi Ochiai proposa una mousse de xocolata blanca amb crema de llima i llimona i un esponjós de taronja sobre un pa de pessic de coco, i la pastisseria Escribà, un brioix farcit amb crema cremada i nata muntada. Totes les propostes, dolces i salades, tenen el mateix preu, 6 €, i es poden pagar amb els tokens (la moneda del Tast a la Rambla) o amb targeta.
Cal destacar que, amb motiu de la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, aquest any el Tast a la Rambla compta amb la presència de 10 cellers catalans i que hi haurà fins a 60 activitats amb la participació de xefs del País Valencià, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya.
Premi Tast a la Rambla al cuiner Carles Gaig
L’onzena edició del Tast a la Rambla ha començat amb la tradicional foto de família dels participants, els parlaments de les autoritats i la cerimònia de lliurament del Premi Tast a la Rambla, que enguany ha volgut reconèixer la trajectòria del cuiner Carles Gaig. L’ha rebut de mans de l’amic i company de professió Nandu Jubany. “No seria on soc sense haver trobat el Carles. És el padrí dels meus fills i es mereix tots els premis del món”.
Gaig ha agraït “el suport dels professionals” que han estat artífexs d’aquest reconeixement i ha recordat el seu “compromís amb el Tast a la Rambla, un esdeveniment ciutadà i gastronòmic de referència a la ciutat”. Aquest any hi serà amb el caneló de rostit amb tòfona.
