hotel tapa tour
Escolta aquesta notícia

Després de Passeig de Gourmets i abans de la Setmana de les Terrasses hi ha un altre esdeveniment que agermana la gastronomia i els hotels de la ciutat. És l’Hotel Tapa Tour que enguany celebra deu anys “reivindicant la tapa com a emblema de la nostra cultura culinària i els hotels com a temples gastronòmics”. Del 19 de maig a l’1 de juny hi participen els xefs de 19 hotels amb propostes que eleven la tapa “a una experiència d’alta cuina”.

A cada hotel s’hi podran degustar fins a quatre propostes diferents entre els 9 i els 14 € amb beguda inclosa: una tapa nacional maridada amb vins DO Ribera del Duero, una tapa fusió amb caves de Guarda Superior DO Cava, croqueta d’autor amb cervesa i tapa dolça amb St Germain Spritz. A l’Hotel Claris, per exemple, es podrà escollir entre el tàrtar de costella amb el moll de l’os, el gunkan de gambes amb allada, la croqueta i el tall de gelat de blat de moro i crispetes.

Tapes dolces i salades amb beguda entre els 9 i els 15 €

Al Renaissance Barcelona Hotel el xef Omar Gallego proposa un caneló de bacallà amb salsa Idiazabal i molles de Pedro Ximénez, el verat curat amb aguachile de mango i la croqueta de sobrassada amb allioli d’all rostit. I al Cotton House el xef Francisco Novoa presenta unes textures de bacallà a la llauna, una arepa fregida casolana amb cua de bou i formatge de Maó i una croqueta de calamar amb ceba.

A l’Hotel Pulitzer els xefs Tomás Bueno i Saúl Hernando proposen com a tapa nacional el Cochifrito marí; la tapa fusió és bacallà esqueixat en yakitori, i la tapa dolça és un flam de miso i crumble de sèsam. I al restaurant Informal de la terrassa del Serras Hotel la proposta de tapa nacional del xef Alejandro Loaiza és una cuixa de pollastre de pagès amb escamarlans i picada catalana. La tapa fusió és de ceba tendra rostida farcida de pop a la gallega, xili de Jalapa i menta, i la croqueta d’autor és de salsa verda amb tàrtar de gambes, maionesa kimtxi i llimona. La proposta dolça és un Paris Brest de gianduja, gerds i crispetes.

Visites guiades per descobrir la història dels hotels participants

A banda de les propostes gastronòmiques, els hotels també obriran les portes per fer visites guiades que permetran descobrir espais clau i secrets amagats. Per exemple al Mandarin Oriental la visita recorre el bar que rememora l’antiga entitat bancària que ocupava l’edifici.

La visita al Torre Melina Gran Melià explica que l’hotel està construït sobre una antiga masia documentada del segle XII i que l’hotel conserva els jardins romàntics dissenyats per Josep Fontseré. I a l’Hotel España, el segon més antic de Barcelona i reformat per Lluís Domènech i Montaner el 1903, la visita recorre la sala de les Sirenes, amb murals de Ramon Casas, i el Saló Arnau, amb xemeneia d’alabastre i mosaics modernistes.

Comparteix a: