Dues pizzeries barcelonines tornen a estar entre les millors d’Europa. Una de les guies més influents del món de la pizza, 50 Top Pizza, ha triat l’establiment Sartoria Panatieri com la segona millor pizzeria d’Europa 2024. L’establiment, amb dos locals —un al carrer de l’Encarnació, 51, i un altre al carrer de Provença, 330— va aconseguir la primera posició del rànquing l’any passat. Aquest any la màxima distinció ha anat a parar al restaurant Napoli on the Road, de Londres. La tercera posició és per a Via Toledo Enopizzeria, de Viena, que també s’ha emportat el premi a la millor pizza de l’any.
Sartoria Panatieri, regentat per Rafa Panatieri i Jorge Sastre, també ha obtingut el reconeixement Green Oven 2024-Goeldlin, que premia la proposta que té més cura pel medi ambient. El guardó està compartit amb les pizzeries Bæst (Copenhaguen) i MO de Movimiento (Madrid).
La proposta de Panatieri i Sastre també va aconseguir la tercera posició en el rànquing de les millors pizzes del món el setembre del 2023. A banda de la pizzeria, els dos socis tenen un restaurant especialitzat en el món de la brasa, Brabo, al carrer de Sèneca i, properament, tenen pensat engegar un altre negoci a base d’entrepans, el Molla.
La Balmesina, de les 10 millors
A la novena posició hi trobem una altre establiment barceloní, la pizzeria La Balmesina, de Massimo Morbi i Alessandro Zangrossi, situada al carrer de Balmes, que enguany ha pujat un graó respecte a l’edició de l’any passat. Al rànquing hi ha també altres establiments d’arreu de l’estat espanyol: Baldoria (Madrid), Fratelli Figurato (Madrid), Demaio (Bilbao), Gasparic (Can Blanc, Girona) i Infraganti (Alacant).
“Pop-up” de Sartoria Panatieri, al restaurant Blanc de Mandarin Oriental
A banda dels establiments al carrer de Provença i Encarnació, encara hi ha una altra possibilitat de tastar les pizzes de Panatieri i Sastre, en aquest cas al restaurant Blanc de Mandarin Oriental on tindran una proposta efímera fins a finals d’any. Sota el nom de La Taula de Sartoria Panatieri, presentaran vuit pizzes artesanes en primícia.
Propostes úniques i especials amb ingredients de proximitat i temporada com la de stracciatella de burrata, carpaccio de gamba vermella, emulsió dels seus caps i caviar, la de mozzarella, textures de patata, salsa brava i pebre vermell, la d’espàrrec blanc amb crema, mozzarella, ametlla i “oxalis” i la de formatge mató, truita fumada, ous de truita fumada i verdures de temporada adobades.
Pizzes de luxe que es podran degustar durant vuit mesos acompanyades dels embotits i les postres que també elaboren artesanalment.