Els bars i restaurants de la plaça Reial han organitzat una ruta de tapes des del 29 de novembre al 8 de desembre. Hi participen 14 establiments, que proposen tastar una ració de patates braves i una beguda per 5 €. Cada establiment presentarà una tapa adaptada a la seva oferta gastronòmica.
Així, per exemple, el Ciao Ciao proposa una tapa de nyoquis de patata amb salsa de tomàquet picant, mozzarella de búfala i alfàbrega, i el bar Glaciar presenta una tapa de patata agra gallega amb allioli casolà i salsa de ceba i tomàquet amb un toc de xili chipotle.
També hi ha qui promet receptes secretes com el restaurant L’Ambos Mundos, que assegura que la recepta ha perdurat en el temps des de la primera generació al capdavant del restaurant, l’any 1956, i el Rossini, que diu que també té una recepta “amb salsa secreta de la casa”.
Diferents són les patates amb salsa de llorer, caiena, bitxo, all i pebre vermell dolç macerat a foc lent de Tobogán la Gallega o les del Rei de Copes, que porten un allioli suau d’oli d’oliva i salsa brava artesanal amb xili fresc i fumat, i les del Tomate, acompanyades amb una salsa roja casolana feta amb ceba, all i tomàquet.
La ruta és una iniciativa de l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial i el públic que decideixi anar-hi el diumenge 1 de desembre veurà amenitzada la visita amb un concert de rumba catalana amb Arrels de Gràcia. Un concert gratuït per reivindicar la tradició i el patrimoni musical i cultural de la rumba catalana.