Escolta aquesta notícia

Del 6 al 30 de juny torna la Ruta del Paquito, una iniciativa que vol promoure el consum de carn de xai entre el públic més jove. A Barcelona hi participen 30 bars i restaurants que han preparat diverses opcions amb la carn de xai com a protagonista. Ja sigui amb pa de brioix, baguet, pa de motlle, focaccia o en format taco, el paquito s’adapta a totes les cuines.

Els bars i restaurants participants

Els locals de Barcelona que participen en la ruta són, per ordre alfabètic: Acero, Achaar Bar, Atipical, B de Bocata, Bar Eixample, Bodega Montferry, Borneta, Casa Pepi, Casa Xica, Catacroquet, Chula Vista, Contracorrent Fort Pienc, Culkin, Dillos, Dos Pebrots, El Baretu, Entrepanes Díaz, La Maia Mexicana, Los Tortillez, Mani, My Fucking Restaurant, Ovante, Pepino, Reversible, Rooster & Bubbles, Sagàs, Sal Mar, Tres Porquets, Warike i Xeixa.

El taco de xai del restaurant La Mafia Mexicana

Hi haurà des d’opcions tradicionals amb pa cruixent, carn tendra i pebrots confitats, fins a propostes més atrevides amb sabors més exòtics i influències internacionals. L’única condició és que han de ser fórmules per menjar-se amb les mans i amb carn de xai o cabrit europea. La presentació de la ruta va comptar amb la participació de la secretària d’Alimentació de la Generalitat, Rosa Cubel, i el president de la Interprofessional Agroalimentària del Boví i el Caprí de Carn (Interovic), que impulsa l’esdeveniment.

El Paquito del restaurant Reversible a l’Hotel Indigo Barcelona

Premi al millor paquito d’Espanya

La ruta va néixer a Madrid el 2019 amb 40 establiments i en sis anys arribarà a 800 establiments en 15 províncies. Com a novetat d’enguany, la ruta incorpora una final a cada regió participant que se celebrarà al llarg del mes de juny. Els guanyadors de cadascuna de les regions s’enfrontaran a la tardor per aconseguir el títol de millor paquito d’Espanya.

Comparteix a: