Macarrons picants amb salsa de tomàquet ‘nduja i burrata fumada, gelat de diferents gustos o barquetes de ricotta, tomàquet confitat, ceba i seitons. Aquests són alguns dels plats de cuina italiana que aquest dissabte s’han pogut tastar en la setena edició del festival Taste-It, que organitza la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona a la terminal de Grimaldi Line, amb el suport del Consolat d’Itàlia.

En aquesta trobada, la gastronomia italiana està representada per 13 restauradors italians establerts a Barcelona que respecten el producte autèntic i les tradicions. Federica Falzetta, directora de la Cambra de Comerç Italiana a Barcelona, explica que l’objectiu és “ressaltar la gastronomia italiana autèntica”. Descriu el festival com “una petita fotografia de la multitud de receptes i productes de tota la riquesa gastronòmica que tenen a Itàlia”.
Le Cucine Mandarosso, Raffaelli, Algrano Bistro, DelaCrem i La Pasticceria di Gracia, són alguns dels grans noms del panorama gastronòmic barceloní que han participat en aquesta trobada.

El formatge ricotta, el fil conductor
Aquest any el formatge ricotta és el fil conductor de molts dels platets que s’hi ofereixen. El preu oscil·la entre els 6 i els 9 €. Segons Falzetta, l’han escollit perquè és un ingredient molt versàtil i molt icònic de la tradició italiana. A més, és fàcil elaborar receptes amb aquest producte, perquè és present en moltes tradicions regionals del país, ha afegit.
Tallers per a tots els públics
El festival no només és una oportunitat per tastar alguns dels millors plats italians que es poden trobar a Barcelona, sinó també per aprendre a preparar-los mantenint la tradició. Per això, han obert tallers per a tots els públics en què grans i petits s’agrupen al voltant d’una taula amb alguns dels ingredients més bàsics. D’aquesta manera, han après a elaborar pilars de la gastronomia italiana, com ara pasta o pizza. L’objectiu és que després puguin replicar-los a casa.
