La Prospe Beach, la platja urbana del barri de la Prosperitat a Nou Barris, tornarà a lluir durant tres setmanes a partir d’aquest divendres. Unes 40 tones de sorra omplen ja la plaça d’Àngel Pestaña i un grup d’operaris hi han fet aquest dimecres tasques de llaurat i remenat perquè estigui a punt per a les diverses activitats esportives i lúdiques que s’hi faran.

Malgrat que inicialment el districte va informar els organitzadors que no subvencionaria la sorra a causa de la incertesa de la situació sanitària, finalment la iniciativa tira endavant. L’any passat només es van poder celebrar les competicions de vòlei al poliesportiu Valldaura.

Jordi Falcó, membre de la comissió Prospe Beach 2022, explica a betevé que aquesta gran cita “és la darrera trobada de la gent del barri abans de les vacances. Fem esport, gaudim i es genera molta xarxa“.

Activitats lúdiques i esportives i cinc pistes de vòlei platja

La sorra de la platja és tan “transversal”, afegeix Falcó, que té un ús intensiu al llarg de tot el dia. Al matí els casals de les escoles del barri hi fan activitats lúdiques i de remullada, ja que hi ha aspersors que permeten jugar amb aigua. A la tarda es fan els tornejos de vòlei platja destinats a joves d’entre 12 i 16 anys. Els dos primers caps de setmana hi haurà dos tornejos més, de dos per dos i de quatre per quatre, el primer amb 28 equips i el segon amb 96.

De fet, per a la competició de quatre per quatre les inscripcions es van esgotar en quatre hores. La sorra té una alçària d’uns 40 centímetres, el mínim per poder practicar aquest esport. Hi haurà també una festa d’inauguració, divendres, amb una festa de l’escuma i una llarga llista d’activitats.

Sorra remullada per evitar pols a la plaça

A sota de la sorra hi ha aspersors que permeten rebaixar la calor i generar menys pols, una de les queixes que havien manifestat els veïns en edicions anteriors. Pel que fa a una altra queixa, la de les botellades a la plaça a la nit, els organitzadors expliquen que aquest és un fenomen intrínsec a la plaça i que no té a veure amb si hi ha sorra o no.

Destaquen, en canvi, que la sorra genera un sentiment de pertinença al barri i molta cohesió. En especial els nens, que descobreixen una “plaça tova i més amable“que el ciment on juguen tot l’any.