És un dels esdeveniments que marca al calendari l’arribada del bon temps i dels mercats gastronòmics a l’aire lliure. Del 8 a l’11 de maig torna a la plaça de Catalunya el Tast a la Rambla, que enguany celebra l’onzena edició. Hi participen un total de 32 restaurants i sis pastisseries. El format és l’habitual: platets i tapes per sis tokens (6 euros).
Per segon any consecutiu es lliurarà el Premi Tast a la Rambla, que en la primera edició va rebre el pastisser Christian Escribà. Aquest 2025 el premi serà per al cuiner Carles Gaig, un referent de la cuina catalana amb una trajectòria “marcada per l’equilibri entre tradició i innovació”. Cinquena generació d’una família dedicada a la cuina, Gaig ha mantingut el llegat familiar del restaurant fundat el 1869, la Taberna d’en Gaig.
Caneló de carn amb tòfona de Carles Gaig
L’any 1989 va fer el pas de transformar-lo en Restaurant Gaig, marcant un punt d’inflexió important en l’evolució culinària de la família. El 1993 va aconseguir una estrella Michelin sense abandonar l’aposta per la tradició amb plats insígnia com els canelons trufats o el fricandó de vedella. Una trajectòria que encara continua i que aquest dijous 8 de maig rebrà un reconeixement més amb el Premi Tast a la Rambla.
Botifarra de poble amb pa de mantega, cansalada, ceba caramel·litzada i allioli de Nectari
Sessions de cuina i tast
A banda de menjar a la plaça de Catalunya també hi podrem aprendre secrets de cuina. Un any més hi tornarà a haver dos espais de cuina en directe amb demostracions, tallers i tastos oberts al públic que ens portaran de viatge per quatre territoris: la Comunitat Valenciana (dijous 8 de maig); la regió de Múrcia (9 de maig), amb demostracions a càrrec de Pedro Buitrago i María José Pagán del restaurant Tándem; Catalunya (10 de maig), amb una jornada didàctica centrada a donar a conèixer els productes amb DOP i la seva tradició culinària junt amb sommeliers i cuiners, i Castella-la Manxa (11 de maig), amb un xou gastronòmic per les cinc províncies de la comunitat autònoma.
Bou de mar, el seu rostit i blat de moro, del restaurant Enoteca Paco Pérez
Restaurants participants i platet que presenten
El Tast a la Rambla, gastronòmicament parlant, és també una oportunitat de degustar propostes de restaurants amb estrella Michelin a un preu molt més econòmic. En aquesta categoria enguany hi ha la tapa dels restaurants Atempo (*) i Enoteca by Paco Pérez (**). També podrem descobrir novetats al panorama barceloní com el restaurant mexicà La Mafia Mexicana, les braves de l’influenciador Rafuel a Casa Rafuel i les hamburgueses del xef amb tres estrelles Dani Garcia al restaurant Leña.
- Atempo: cànula d’alga nori amb salmó curat a la japonesa i soja en textures.
- Bar Alegria: truita trufada.
- Bar La Esquina by Pulitzer Hotels: galtes de porc amb romesco i allioli.
- Blanc a Mandarin Oriental: panet de fricandó de vedella amb bolets i patata cruixent.
- Bodega Amposta: assortiment de croquetes: pernil ibèric, calçots i bacallà.
- Casa Amàlia 1950: Lobster roll (éclair de llamàntol blau nacional, mantega de cítrics, maionesa de corall i fonoll salvatge).
- Casa Guinart: bomba de la Barceloneta.
- Casa Rafuel: braves Rafuel.
- Castillo de San José – Centros de Arte, Cultura y Turismo de Lanzarote: cigrons guisats amb carrabiners de Lanzarote.
- Cecconi’s: paccheri, carbassó, parmesà, tòfona.
- Centonze: mos de melós de vedella en el seu suc amb iuca cruixent.
- Cholito Lindo: entrepà de cansalada de porc cruixent amb moniato i ceba envinagrada.
- Compartir Barcelona: costellam de porc amb salsa pipián i meló.
- Don Giovanni: rovell d’ou, caviar i làmines de tòfona amb crema de ceps.
- Dos Pebrots: escabetx d’ànec amb fruites vermelles.
- Enoteca Paco Pérez: bou de mar, el seu rostit i blat de moro.
- Família Nuri: arròs de pop i botifarra amb allioli de pebre vermell.
- Fauna Restaurant by Casa de Vivi: tàrtar de filet de vedella, patata brava i rovell curat.
- Gaig Barcelona: caneló de carn amb tòfona.
- La Mafia Mexicana: quesabirria sucosa amb vedella guisada en un adob de xili i espècies.
- La Pau: terrina de xai, amb Parmentier d’all escalivat.
- Leña Barcelona: l’hamburguesa que li va donar sentit a tot.
- Manioca Gluten Free: gofra de pa amb formatge amb culatí entatxonat al vi i guacamole.
- Moka 1934: planxat de coca d’oli, pollastre rostit, espàrrecs i ceba a la planxa amb romesco.
- Nectari Restaurant: botifarra de poble amb pa de mantega, cansalada, ceba caramel·litzada i allioli.
- Pepa Tomate: pepa muffin de porchetta amb herbes del Mediterrani, mostassa de poma i mel de flors.
- Rooster & Bubbles: taco català de pollastre a l’ast, salsa romesco, ceba envinagrada i coriandre.
- Tapas 24: biquini de mozzarella, pernil ibèric i tòfona.
- Telefèric: ravioli d’ànec Pequín amb crema de foie, hoisin, mango i menta fresca.
- The Fish & Chips Shop: brioix de txangurro amb maionesa de sofregit.
- Vacanal Jubany: hamburguesa vacanal Jubany.
- Xup Xup Restaurant: bunyols negres de calamar sobre melmelada de tomàquet i salsa tàrtara.
L’hamburguesa de Dani Garcia, del restaurant Leña
Els dolços del Tast a la Rambla
La part dolça del Tast a la Rambla comptarà un any més amb les pastisseries Escribà, L’Atelier, Mervier Canal, Takashi Ochiai i Sant Croi by Albert Roca. Com a novetat, enguany també es podrà degustar la proposta de Sauleda Pastissers, que presenten un tiramisú.
- Pastisseria Escribà: patapam! (brioix farcit amb crema cremada i nata muntada).
- Pastisseria L’Atelier: croissant cornet Reus amb parfait de vainilla.
- Pastisseria Mervier Canal: taco de pastís de formatge.
- Pastisseria Takashi Ochiai: cítrics.
- Pastisseria Sant Croi by Albert Roca: brioix calent de gelat de pistatxo en diverses textures i gerds.
- Sauleda Pastissers: tiramisú.
Croissant cornet Reus amb parfait de vainilla de L’Atelier
