La Vila de Gràcia torna a organitzar el Nadalàctic, la Fira del Joc i la Creativitat, a la plaça del Sol, amb més de 30 activitats dirigides a tota la família, des de nadons fins a joves de 16 anys. Enguany s’ha instal·lat una gran carpa i s’hi ha ampliat l’espai per a la petita infància. També hi ha un escenari per als espectacles familiars.

El Nadalàctic, un espai per a tota la família

El Nadalàctic s’emmarca dins del Pla de places del districte de Gràcia i dona continuïtat a les activitats fetes fins ara a la plaça del Sol com el quiosc de jocs o els tallers creatius. Aprofitant les festes de Nadal i les vacances escolars durant cinc dies la plaça s’omple d’activitats familiars durant el matí i la tarda fins al dia 31 de desembre. El Nadalàctic disposa de diferents espais com el racó de la petita infància o l’arbre dels desitjos, que s’anirà omplint amb allò que els nens hi vulguin afegir. A més, hi haurà propostes per edats com jocs de taula, retallables, treballs manuals, maquillatge o perruqueria. L’objectiu és crear un bon ambient per a tota la família. Irene Demestres, directora de l’empresa que dinamitza el Nadalàctic, Comeet, explica que “és un espai per a les famílies, no només per als infants, perquè també els adults gaudeixin. Volem que les famílies juguin, creïn, s’ho passin bé”.

Una oportunitat per fer teixit social i comercial

Entitats i comerços del barri també participen en aquesta proposta. Alguns han aportat regals que se sortejaran el dia 31 de desembre a les 12 h i d’altres com l’escola d’escacs EDAMI ho fan amb activitats. Els taulers s’omplen amb diferents edats, segons Maider Vea-Murgía, de l’escola d’escacs EDAMI, “de dos o tres anys, que juguen només amb els peons; més grans, a qui ja ensenyem com es mouen totes les peces; després els grans i els pares, les mares i els avis, que també hi participen”.

Tercera edició de la Fira del Joc i la Creativitat

Aquest és el tercer any que s’organitza la fira amb més participants i propostes. Joan Pérez és un dels pares que no es perd l’activitat: “Hi venim cada any, perquè així fem barri, està molt bé per les activitats, a més és tot el dia, és matí i tarda”.