Els restaurants Els Pescadors és un dels establiments més emblemàtics del barri del Poblenou, un prestigi guanyat a pols en els darrers 44 anys. Dues generacions, pare i fill, han detallat al betevé directe l’origen i l’evolució de l’establiment i de la seva cuina.

Pep Maulini recorda: “Buscava un local per obrir un bar, però el Born era molt car i Gràcia ja estava de moda. La meva dona i jo vam anar al Poblenou i vam acabar a un bar que es traspassava i que tenia molt d’encant”. Els dos no van dubtar a agafar el local: “Recordo que ningú no donava un duro per nosaltres, però encara hi som“.

En Marc Maulini és el fill del Pep i, des de fa tres anys, està al capdavant del restaurant i de la cuina. “Obrim set dies a la setmana, no parem mai, excepte uns dies per Nadal”, comenta en Marc Maulini. A partir de la pandèmia, els propietaris han fet una aposta per fer una cuina catalana “sense concessions”, que sigui tradicional i amb un producte de proximitat i de gran qualitat.

Menjar bé a casa era important

El pare indica: “Des de sempre, la base fonamental dels nostres plats ha estat un producte de proximitat que ja coneixes, perquè el tens a prop”. D’aquesta manera, poden oferir una oferta gastronòmica de qualitat, sense gaire elaboració i amb molta cura en les coccions. En Pep Maulini justifica aquesta manera de treballar: “Venim d’una família humil, que menjava cigrons i no filet, en una època del segle passat en què menjar bé a casa era molt important”.

Comparteix a: