
Menjar pastissos de L’Atelier per berenar, o cinc postres exclusius inspirats en grans capitals europees dissenyats per Josep Esturi; degustar formatges artesans d’Artefor i vins naturals de Jaume Jordà, o tastar propostes gastronòmiques de cuina turca o libanesa. Els hotels de la ciutat reben l’estiu amb una carta renovada de propostes que conviden a descobrir els seus restaurants i terrasses.
La reconeguda pastisseria L’Atelier, de Ximena Pastor i Eric Ortuño, s’instal·la de manera efímera a la terrassa del Grand Hotel Central (via Laietana, 30) amb Aegean Summer, una selecció de pastissos que connecten els sabors de Grècia i Catalunya amb ingredients com la llimona, les olives o els fruits secs.
Pastissos que del 27 de juny fins al 30 d’agost es podran maridar amb còctels dissenyats per Matteo Conte. Dels quatre pastissos que presentaran n’hi ha un que s’ha creat exclusivament per a l’ocasió: oliva, una cassoleta de cacau amb ganache de xocolata i oli d’oliva que es podrà maridar amb un vi dolç italià amb notes de mel d’acàcia, albercoc i fruits secs.
Un ‘tour’ per les postres de cinc capitals europees
Un altre hotel que convida a travessar la porta per descobrir una carta de propostes dolces és el Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38). Una de les novetats de l’estiu és el Grand Tour Afternoon Tea, que vol connectar cinc capitals europees a través de la pastisseria amb propostes dissenyades per Josep Esturi, cap de pastisseria de l’hotel. Els pastissos que podrem tastar són aquests:
• Barcelona: Cassoleta de maduixes amb nata i chantilly de vainilla. Tradició catalana amb ecos britànics.
• Londres: Mousse de llima amb cremós de llimona i te Earl Grey. Cítric, aromàtic, amb tocs de bergamota.
• París: Macaron de xocolata al 70 % amb vainilla. Elegància pura, elaborat amb un motlle exclusiu dissenyat pel pastisser Miquel Guarro, que l’ha cedit al seu col·lega Esturi.
• Zurich: Mousse de formatge suís amb nou i mel. Equilibri de dolçor, textura i aroma alpí.
• Llac de Como: Tiramisú clàssic, reinterpretat a partir d’una recepta secreta de l’equip amb herència italoargentina.
Cada peça es podrà degustar per nou euros, un preu “assequible i poc habitual en el context d’un hotel de cinc estrelles”. La proposta forma part d’una acció simultània de la cadena Mandarin Oriental en cinc hotels europeus que celebren conjuntament aquesta reinterpretació moderna del Grand Tour del segle XVIII.
Terruar: vespreig amb vins i formatges catalans
El restaurant Reversible de l’Hotel Indigo Plaça Espanya (Gran Via de les Corts Catalanes, 322) proposa Terruar, una fórmula de vespreig amb vins naturals de Jaume Jordà i formatges artesanals de David Morera (Artefor). La proposta conté tres formatges (vaca, cabra i ovella) per a dues persones i dues copes de vi per un preu de 23 €.
Les etiquetes seleccionades pel distribuïdor Jaume Jordà inclouen sis referències entre blancs, escumosos, rosats i negres. Destaquen el +9 Escumós Blanc Brut Nature 2n, el Viamic Amat Eco o el +9 Ai Mareta. Jordà és una de les figures pioneres en la divulgació del vi natural a Catalunya.
Pel que fa als formatges sorprèn el Tête de Moine AOP amb perfil floral i afinat amb aigua de mar o el formatge d’ovella madurat en oli Cuadrat Valley amb un gust herbaci i profund. I si després del tast de vins i formatges ens volem quedar a sopar hem de saber que al restaurant Reversible el xef Víctor Alfageme ha preparat una carta que combina tradició mediterrània i tocs contemporanis.
Hi trobarem plats com les mandonguilles amb sèpia, l’arròs amb tataki de vedella o els ous amb llamàntol brasejat. Si hi aneu no deixeu de fixar-vos en la peineta, una forquilla de sis puntes amb què us podreu menjar tots els plats!
La cuina de les mil i una nits
L’estiu a El Palace Barcelona ens permetrà viatjar gastronòmicament parlant fins a l’Orient Mitjà. Totes les nits de dijous, des del 13 de juny fins a finals de setembre, obre El jardí libanès. Un espai “per deixar-se seduir pels gustos mediterranis més purs” amb moltes espècies, brasa i marinats, i una ambientació que ens farà endinsar-nos de ple en la cultura libanesa. L’experiència comença amb una taula farcida d’entrants per compartir com hummus, babaganuix, muhammara, tabule, falàfel o fatayer d’espinacs i pa libanès.
El festí pot continuar amb dues fórmules possibles: una graella amb broquetes de diversos tipus de carns i verdures o una recepta de peix. En tots dos casos el menú acabarà amb apunt dolç: Baklawa Soirée, unes postres típiques amb fruits secs, almívar i mel, Mahmul de Festuc, un pastisset de festucs i Mohalabihe, el flam típic libanès. El menú l’ha dissenyat el xef libanès Paul Haddad i té un preu de 95 €.
Les nits a l’Hotel Brummell ara són Alení
I sense moure’ns de la llera del Mediterrani viatgem del Líban a Turquia amb la proposta que s’ha instal·lat al pati interior de l’Hotel Brumell (Nou de la Rambla, 174). Alení és la nova obertura de la família Funky i la restauradora Seyma Ozkaya.
De la mà de la xef executiva del grup Dila Karpat, han dissenyat una carta de platets amb els gustos que ens transporten a la Turquia natal d’Ozkaya. Alení significa obvi en turc i és l’objectiu de la seva cuina, sense artificis, amb ingredients frescos i de temporada: verdures amb labne, ostres, gambes fregides, xai, truita de riu a la planxa amb salsa turca o sucuck sish, una salsitxa tradicional turca amb espècies.
I tot plegat acompanyat d’una carta de vins naturals en una terrassa d’ambient relaxat amb llum d’espelmes. La proposta obre les nits de dijous a diumenge i els preus dels plats oscil·len entre els 3 euros de les ostres i els 16 euros de la truita de riu.
Cotton House Hotel celebra 10 anys amb el menú Ruta de la Seda
El Cotton House Hotel va obrir el 2015 a la Gran Via en un edifici singular que va ser seu de la Fundació Tèxtil Cotonera. Per commemorar el desè aniversari l’hotel i el seu restaurant Batuar han preparat un menú degustació inspirat en el llegat tèxtil de l’edifici.
Ruta de la seda homenatja sabors, aromes i tècniques culinàries dels territoris travessats per aquesta llegendària ruta comercial, des del Mediterrani fins a l’Àsia Oriental. Fumats, cítrics, espècies i envinagrats amb maridatge de vins de Grècia, Hongria i el Líban. “Una celebració de la riquesa d’ingredients com a pont entre cultures”. El menú està disponible de dilluns a divendres a la nit i els caps de setmana i festius durant tot el dia. El preu són 82 € i 98 € si s’opta per fer el maridatge.
