coques sant joan 2024

Els obradors de les pastisseries de Barcelona treuen fum per enllestir les coques que es posaran a la venda de cara a la nit de Sant Joan. Després d’un primer pic de vendes divendres, el dia gran serà diumenge, coincidint amb la revetlla. Algunes de les pastisseries han explicat a betevé que han hagut de limitar els encàrrecs perquè no disposen de prou espai per preparar i guardar les comandes fetes amb tanta anticipació. Asseguren que diumenge tindran a punt coques de totes les varietats i que ningú es quedarà sense.

De la coca de xuixo a les clàssiques

Als aparadors hi ha coques per a tots els gustos. Des de les clàssiques de brioix amb fruita confitada i pinyons, crema o llardons, fins a les més innovadores, una tendència que cada any està més consolidada. La Pastisseria Triomf n’és un exemple. Després de guanyar fa tres mesos el premi al millor xuixo de Catalunya, aquest establiment sorprèn ara amb una coca de xuixo.

Es vendran 1,9 milions de coques

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre més de 1,9 milions de coques artesanes, una xifra que representa un increment del 5 % respecte a la registrada l’any passat. El gremi explica aquest augment perquè cada cop més clients opten per comprar més d’una coca i de mides més petites. Segons diuen, d’aquesta manera, poden tastar una de clàssica i una de més innovadora.