Escolta aquesta notícia

La millor mona de Pasqua de xocolata de Catalunya 2025 es fa a Barcelona. Concretament, a la pastisseria Foix de Sarrià, que ha presentat una figura amb forma de goril·la. Ho ha decidit aquest dimarts al matí el jurat del concurs de La Millor Mona de Pasqua, que organitza l’agència especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake i que ha celebrat la quarta edició. El concurs ha tingut lloc a la Casa Seat i també n’ha sortit premiada una altra pastisseria de Barcelona. L’Obrador dels 15 ha quedat en tercera posició en la categoria de la millor mona de Pasqua tradicional.

Un any més, aquest concurs ha premiat el talent i la creativitat dels mestres pastissers i xocolaters de Catalunya. El reconeixement a la millor mona de Pasqua tradicional se l’ha endut la pastisseria Passions, l’Origen del Pa, del Vendrell. El jurat ha donat el segon premi a La Palma de Sabadell. Pel que fa a la millor mona de xocolata, la pastisseries Eukarya, de Vic, ha quedat en segon lloc. El tercer ha estat, de nou, per a una pastisseria de Barcelona: L’Atelier.

Aquest certamen, com cada edició, té una finalitat social i totes les peces presentades es  destinaran a l’organització Pallapupas, que treballa des de fa 20 anys per portar somriures als hospitals. 

A banda, també s’ha degustat un ou gegant de xocolata elaborada per alumnes de l’EHITB liderats pel mestre xocolater Sergi Vela.

Tres fillols i padrins: el jurat popular

Aquests dolços són alguns dels protagonistes de Setmana Santa. A Catalunya és tradició que el padrí regali la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua per degustar-la el dilluns. És per això que en aquesta edició s’ha decidit comptar amb tres fillols i els seus padrins com a membres del jurat popular, que han pogut aportar la seva opinió per completar la valoració del jurat professional, format per mestres pastissers i flequers i periodistes gastronòmics.

Comparteix a: