A les portes de la castanyada, les pastisseries tornen a omplir-se dels dolços tradicionals d’aquesta època: els panellets. Enguany, a la pastisseria l’Atelier, ubicada al número 140 del carrer de Viladomat, han anat un pas més enllà i han innovat apostant per una proposta ben original: panellets amb forma cúbica.

En aquest establiment, cada cop que s’apropen aquestes dates miren d’innovar amb panellets que es diferenciïn dels habituals. Per exemple, en tenen amb forma de castanya i farcits de crema, xocolata o, fins i tot, figa. D’altra banda, també han apostat per preservar l’essència tradicional en molts dels panellets, però prescindint de la forma esfèrica. L’elaboració segueix un procés similar, tot i que les diferències van més enllà de l’aparença a simple vista.

“A nivell de textura, es queda molt més melós i amb una part molt cruixent del pinyó. Per tant, pel que fa a la cocció queda perfecte. És un panellet molt suau de menjar que queda molt tou”, assegura Éric Ortuño, cap de pastisseria i cofundador de l’Atelier.

Receptes de castanyes i moniatos

Aquest disseny compacte està basat en les peces que habitualment crea l’escultor César Baldaccini a partir de ferralla i escombraries. Un any més, el més venut és el de pinyons, que conté els mateixos ingredients que els de la recepta tradicional catalana. L’única diferència pel que fa a la confecció és que cal prémer-lo amb una màquina específica que transforma la forma esfèrica del panellet en una de cúbica.

Ortuño assegura que al ritme actual poden produir fins a 15 kg al dia de panellets, és a dir, al voltant de 600 unitats. Pel que fa a les vendes, preveuen que aquesta campanya sigui millor que la de l’any passat.