És del Barça “des de ben petit”, té casa a Barcelona i molts amics xefs catalans “dels qui se m’han enganxat maneres de cuinar que m’encanten”. Es declara enamorat de la nostra ciutat i per això considera que li sobren els motius per aterrar-hi just ara amb el restaurant Leña: “Arribem en el moment just. Aquest últim any Barcelona ha tornat a l’espai sideral”.

Aquest 2 de desembre ha obert portes a la planta baixa de l’hotel Grand Hyatt Barcelona. Leña és una de les marques gastronòmiques del grup empresarial que lidera el xef de Marbella després de tancar el restaurant Dani García, amb què va aconseguir tres estrelles Michelin. És a la planta baixa de l’hotel Grand Hyatt Barcelona, a la plaça de Pius XII.

Només 50 unitats diàries de la tarta di Rose

Amb un interiorisme que recrea el món del foc amb molta pedra i fusta, Leña suposa una oportunitat d’or per tastar alguns dels clàssics de la cuina de García, com la famosa hamburguesa, el babaganuix a la llenya, l’alvocat de Màlaga a la brasa, el bistec tàrtar amb foie i la tarta di Rose a les postres, de la qual diàriament només faran 50 unitats.

Elogis a la cuina dels seus col·legues catalans

La carta també té diverses picades d’ull a la gastronomia catalana. Hi ha croquetes de botifarra de Perol, canelons de pollastre fet a la brasa, espardenyes, lletons de vedella amb vi ranci i homenatges al mar i muntanya com ara la ventresca de tonyina a la graella amb moll de l’os. Plats amb sofregits, reduccions i xup-xup que García diu que ha après després de tants anys compartint hores de vol i cuina amb xefs catalans com “Nandu Jubany, Joan Roca, Paco Pérez, Òscar Manresa, Jordi Vilà i el meu admirat Albert Adrià, que considero que és un dels xefs més brillants del món”.

Assegura que veu l’escena gastronòmica barcelonina molt millor. Diu que és diferent de Madrid, “on hi ha projectes més grans que busquen més diversió. Aquí és una oferta més semblant a l’estil japonès, projectes més petits centrats en la part gastronòmica, en el producte”. García no descarta que, si l’aventura amb Leña funciona com ell espera, puguin obrir restaurants d’alguna altra de les marques que té.

Leña obrirà tots els dies per dinars i sopars i, a banda de la carta, també oferirà un menú diari per 29 € amb dues tapes i un plat principals. Els caps de setmana serviran esmorzars.

Comparteix a: