son-confinament
(ACN) L’augment de l’ús del mòbil, la falta d’una rutina, l’excés d’informació negativa i la sensació d’ansietat són alguns dels efectes del confinament pel coronavirus que perjudiquen la qualitat del son i el nombre d’hores que es dorm.
En una entrevista a l’ACN, Diego Redolar, neurocientífic i professor del grup Cognitive Neurolab dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), explica que “falten molts senyals externs que fa servir el cervell per regular els ritmes del cos” davant el trencament de la rutina habitual pel confinament. Això provoca dificultats per conciliar el son, més desvetllaments o una qualitat de son inadequada. Afegeix, però, que aquesta realitat es pot combatre establint noves rutines diàries des de casa. Per fer-ho, és imprescindible reduir l’ús del mòbil, fer exercici i mantenir una dieta equilibrada.
Redolar explica que, davant aquesta situació d’emergència, hi ha gent que, tot i no estar a primera línia en la lluita contra el coronavirus, viu el dia a dia “des de la incertesa i la manca de control”. Aquesta sensació incrementa l’ansietat durant el dia i, al final, provoca que costi conciliar la son, que hi hagi més despertades o que la qualitat del son no sigui l’adequada.