L’Obrador dels 15 ha estat escollit com el millor de Barcelona a l’edició del 2019 del concurs de pa de Sant Jordi. El local del forner David Porta s’ha endut el segon premi d’aquest certamen, que organitza el Gremi de Flequers de Barcelona. El primer premi ha marxat cap a Lleida i ha estat per a la fleca PaPanBread, regentada per Enric Canela. El tercer premi se l’ha emportat Emili Feliu, del Forn Sant Josep, ubicat a la Dreta de l’Eixample.

A l’edició del concurs d’aquest any s’hi han presentat 26 forns d’arreu de Catalunya. El jurat valora tan l’aspecte extern del pa com l’interior després d’obrir-lo. També se’n tenen en compte altres característiques, com l’olor, la molla o que la senyera estigui ben dibuixada. El jurat que ha decidit els guanyadors està format per:

  • Toni Valls, director del Gremi de Flequers de Barcelona
  • Eduard Crespo, creador del pa de Sant Jordi
  • Alfredo Verdegay, secretari de l’IGP Pa de Pagès Català
  • Enrique Medina, professor de l’Escola Hoteleria
  • Pere Fàbregas, tastador de pans
  • Pep Aguilar, tècnic de farines

El jurat valora els diferents productes presentats al concurs al millor pa de Sant Jordi 2019

El pa de Sant Jordi el va crear el 1988 el mestre flequer Eduard Crespo per encàrrec del gremi. S’elabora amb tres ingredients: sobrassada, formatge i nous. D’aquesta manera, es combinen les textures per dibuixar les quatre barres tan característiques d’aquest producte.