La Pastisseria Bonastre, un negoci de Sant Antoni amb 60 anys de tradició familiar, ha aconseguit el segon premi de mones d’ou de xocolata del concurs La Millor Mona de Pasqua de Catalunya, que s’ha celebrat enguany per primera vegada. Ha quedat per darrere d’Efímera Chocolates, de Sant Cugat, que se n’ha endut el primer premi.

Una mona d’inspiració futurista

La mona de la Pastisseria Bonastre és una mona d’inspiració futurista, basada en la construcció de torres d’ous i que té també elements de la natura. Aquest tipus de creació és l’especialitat del xocolater Eloi Comella, que també hi dona acabats de diferents textures. Una de les tècniques que ha fet servir és la de vellut o Giner, que és el nom del pastisser català que la va introduir.

Eloi Comella i Cristina Rosich, de la Pastisseria Bonastre, amb la mona guanyadora.
La mona és una construcció feta d’ous

La mona premiada la rifaran entre els clients

La mona guanyadora no està en venda i només se n’han fet dues d’iguals, una per anar al concurs i l’altra per exposar-la a la Pastisseria Bonastre. Eloi Comella va fer una segona versió de l’ou per compartir la distinció amb la clientela i han decidit sortejar-la per Instagram amb tots aquells seguidors que comentin la publicació. El resultat se sabrà el proper 14 d’abril.

El premi La Millor Mona de Pasqua de Catalunya es va celebrar el 29 de març al Mercat de Sant Antoni amb l’organització de l’agència Sr y Sra Cake i amb una cinquantena de participants. Des de llavors i fins Pasqua, les mones guanyadores s’exposen al mercat. El premi a la mona tradicional de brioix se’l va endur el Forn i Pastisseria el Racó, de Granollers, i el premi en la categoria de mona d’ou de xocolata va anar a parar a Efímera Chocolates, de Sant Cugat. La pastisseria de Sant Antoni va quedar en segona posició.

Mones de Pasqua premiades exposades al Mercat de Sant Antoni

A la Bonastre, el premi els va agafar una mica per sorpresa, després de veure la resta de mones participants. Cristina Rosich va pensar que no tenien res a fer i per això estan molt orgullosos i molt contents d’haver tingut aquest reconeixement.

Vaig pensar que no teníem res a fer. Estem molt orgullosos i molt contents”
Cristina Rosich, Pastisseria Bonastre

Mes de 200 mones de xocolata i 400 de pa de pessic

Per a la campanya d’enguany, la Pastisseria Bonastre recupera el nombre de mones que feia abans de la pandèmia. Han preparat més de 200 mones de xocolata, de diferents mides i pesos, i n’han prepararn al voltant de 400 de pa de pessic.

Mona de Pasqua de la Pastisseria Bonastre
Una de les més de 200 mones de xocolata que han fet aquest any

Per a la pastissera Cristina Rosich, els nens són els que manen. Voler acontentar-los ha fet mantenir la tradició i augmentar el nombre de mones de xocolata, les quals, tot i que també fan algun muntatge més gran, són de mida mitjana.