La pastissera Clàudia Pereira acaba d’obrir l’obrador Mi Primer Pastel, al Poblenou, tot i que fa anys que fa pastissos sense sucre afegit per encàrrec a famílies amb criatures petites. S’hi va aficionar quan va néixer el seu tercer fill i, en veure l’interès que despertava aquest tipus de rebosteria, va decidir obrir una botiga física on, a banda de pastissos, ven tota mena de dolços.

La fruita i la verdura, la base de tot

Tot i que els pastissos de la Clàudia tenen aparença de postres tradicionals, estan fets a base de fruita i verdura. Pereira explica que, per endolcir, fa servir gustos de “moniato amb plàtan o poma” i en l’elaboració sempre utilitza oli d’oliva. A més, té oferta de pastissos sense ou i sense lactis.

Per cobrir alguns dels pastissos, Pereira ha creat l’avellana cao, una crema de xocolata pròpia feta d’avellana, cacau, dàtils i alvocat, i sense cap tipus de sucre afegit.

Comandes de tot Catalunya i, fins i tot, València

Pereira explica que cada vegada són més les famílies que volen que les seves criatures puguin menjar pastís, com la resta de convidats a la festa i, per aquest motiu, busquen alternatives saludables. Explica que, a banda de pastissos, a Mi Primer Pastel també fan tot tipus de dolços: dònuts, magdalenes o galetes. “És habitual que les famílies vinguin, encarreguin el pastís i després s’enduguin tota una taula dolça”, afegeix.

Les comandes arriben de tot Catalunya i, fins i tot, de fora. “Una vegada una família va venir en tren des de València a buscar un pastís i tota una taula de dolços”, reconeix.

Els 5 petits canvis que t’ajudaran a menjar més sa aquest 2022
Àlex Blasco, dietista i nutricionista, ens dona les claus per alimentar-nos bé i no abusar del menjar