La setena edició de la cursa Magic Line Sant Joan de Déu celebrada aquest diumenge ha acollit a més de 13.000 participants i fins a un miler de voluntaris per una bona causa: la injustícia social. Sota el lema “Caminar transforma“, aquest any s’ha volgut posar èmfasi en la inclusió de totes les persones i és per això que s’hi ha afegit una cursa de 2 kilòmetres.

Aquesta sortida simbòlica estava destinada especialment per a persones amb dependència, dificultats de mobilitat i pels seus cuidadors i cuidadores. En total, l’han fet possible més de 200 persones.

A través d’aquesta incitativa, l’organització no ha volgut que ningú es quedés fora, ja que segons el director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, l’objectiu és “caminar pels altres” i fer-ho entre familiars, amics i professionals. “Creiem que per transformar la societat i cuidar millor, en grup es fa molt més bé, no hi pots participar sol”, ha remarcat Bota.

Recaptació per a projectes solidaris

Gràcies a l’organització de concerts, tornejos de pàdel, activitats diverses i xocolatades s’han recaptat diners per a l’altre objectiu: dur a terme projectes solidaris. En total 350.000 €, que es destinaran a projectes socials dels centres de Sant Joan de Déu a Barcelona per a persones sense llar i dependència, persones amb problemes de salut mental, persones grans i infants malalts.

La cursa ha començat a Can Cuyàs a les 7 h amb la sortida dels equips que han recorregut 40 km. Al llarg del matí s’hi han afegit la resta de recorreguts de 30, 20, 15, 10 i 2 kilòmetres. Al fossar del Castell de Montjuïc els equips s’han trobat una zona de pícnic amb espectacles culturals. A la plaça de la Catedral de Barcelona, el punt d’arribada, els participants han gaudit d’una festa final amb activitats i concerts.

La Magic Line de Sant Joan de Déu destaca per ser un “motor d’implicació i sensibilització ciutadana” ja que genera més de 500 accions solidàries per ajudar persones que passen per situacions complicades per motius econòmics, socials o de salut. El projecte s’expandeix i ja s’organitza també a València, Palma i Múrcia.