El llibre ‘La cuina i els nostres gossos’ és el resultat de 10 anys d’amistat sorgida en un pipicà, combinats amb una pandèmia mundial. Al principi del confinament dur, una vintena d’usuaris del pipicà de l’avinguda de J. V. Foix van decidir recopilar les seves millors receptes en un llibre que combinava cuina i gossos. La cuina sempre ha estat un dels temes de conversa preferits en les seves trobades i durant la pandèmia els va servir per seguir en contacte. Inicialment, havia de ser només per compartir-ho entre ells, però van decidir publicar-lo i ja s’ha esgotat a les llibreries del barri. Ara estan considerant fer-ne un altre tiratge.

Un llibre resultat de la pandèmia

“Sempre fem viatges o reunions o anem al cine o al teatre, però amb la pandèmia no vam poder fer-ho i vam dedicar-nos a recollir les receptes que normalment expliquem aquí al pipicà”, explica l’Olga Ricart, que va impulsar aquest projecte culinari veïnal. Aquesta artista de Sarrià, que fa un pessebre reivindicatiu cada any, és propietària de dues gosses i va començar a dibuixar les diverses mascotes del pipicà. Durant la pandèmia va proposar a la resta d’usuaris fer un llibre per unir gossos i cuina, un projecte al qual han pogut dedicar moltes estones durant aquest període en què no podien compartir tant de temps junts.

Alguns dels usuaris del pipicà que han participat en la creació del llibre de cuina

“Socialitzes moltíssim, quan vens al pipicà és com una segona família. De vegades, és molt més família perquè ens veiem dues vegades al dia”, assegura Imma Soley, coautora del llibre, que explica que el projecte ha estat una bona manera d’entretenir-se i de continuar connectats.

Receptes casolanes posades a prova diàriament

El llibre titulat ‘La cuina i els nostres gossos’ ofereix 75 receptes senzilles, però també algunes de complicades, que han posat a prova durant anys i que, asseguren, ofereixen molt bon resultat. Des d’un pastís de poma o unes croquetes, a una coca de llardons o un pastís de pollastre. Amb aquest llibre, la varietat està assegurada i a qui li agradin els gossos i la cuina casolana, s’hi trobarà com a casa.