Costa de creure que fins a 25.000 persones s’apleguin al Poble Espanyol per mirar de tastar un croissant. El Croissant Fest, una iniciativa liderada per l’influencer gastronòmic Edu González, del canal Bravas Barcelona, s’ha escampat com la pólvora a les xarxes socials i això, aquests dies, és sinònim d’èxit aclaparador. De fet no és el primer festival que González tira endavant, el Pizza Fest també va tenir un èxit rotund. El Poble Espanyol s’ha omplert de gom a gom des de primera hora del matí amb cues molt llargues que feien la volta al recinte.

Els forns de barri es reivindiquen al festival
Un èxit que permet a forns de barri, com el del Passeig a Fabra i Puig, reivindicar la feina artesanal i de proximitat. El seu Paris-Brest és una delicadesa farcida de xocolata d’avellanes i el mestre forner, Xavier Guich, creu que el festival aconsegueix donar visibilitat a la seva feina que durant molts anys ha passat una mica desapercebuda.


El Fat roll de croissant amb una hamburguesa de vaca rossa gallega, formatge i cogombre, de La Porca, és la proposta més excessiva i gormanda del festival.


De fet el croissant ho aguanta tot, ja sigui, salat, dolç o exòtic, com el forn de Cal Jan, farcit de gianduja de xocolata blanca, amb praliné de coco torrat i compota de mango. Us ve de gust un croissant de calçots? Fet! O un croissant disfressat de xuixo? Al forn la Cantonada de Sant Martí, el Carlos García, el seu director, vol que la tradició s’adapti a aquest dolç que no ha deixat mai de ser un producte popular.

Queda per veure qui s’emporta el guardó d’una pasta que, per cert, no és d’origen francès, va ser ideada pels forners austríacs per celebrar la victòria sobre els otomans i que Maria Antonieta, reina de França, d’origen austríac, va acabar introduint al país veí.