Els veïns de Vall d’Hebron ja disposen d’un nou espai verd per fer-hi esport o bé per passar-hi el dia fent activitats o passejant. Es tracta de la Campa, un terreny de 11.600 metres quadrats entre l’avinguda de Martí-Codolar i els carrers de la Granja Vella i Coll i Alentorn, que l’Ajuntament ha remodelat per promoure hàbits saludables i esportius entre la ciutadania. És una iniciativa compresa dins del Pla de barris que la majoria de veïns d’Horta-Guinardó han aplaudit, perquè, com indiquen, feia temps que esperaven poder tenir un espai on practicar esport al costat de casa.

Entre algunes de les millores, s’hi ha instal·lat nou mobiliari com bancs o cadires, i s’ha transformat l’espai en una zona verda amb vegetació autòctona mediterrània. Per als que s’hi acostin a fer esport, s’ha creat una pista d’atletisme amb dos recorreguts senyalitzats de 200 i 300 metres, i una recta de 100 metres per fer esprints. En aquesta, s’hi han disputat dues curses de 3.000 metres que han aplegat un total de 41 participants.

Els veïns celebren la inauguració d’aquest espai, ja que “en aquesta zona de Barcelona no existien pistes d’atletisme amb aquest nivell”, segons Adolf Dieste, un dels corredors. Per la seva banda, Pau Civera, un altre dels participants, assegura que trobaven a faltar una pista on poder fer sèries “que no fossin de pagament”. Olga Álvarez, campiona del món de canicross, ha participat en una de les curses inaugurals i creu que “és un espai molt adient per córrer, perquè té aquesta sorra que no carrega gens les cames”.

Millores en el camp de rugbi d’Horta-Guinardó

També s’han presentat les millores de gespa dels camps de rugbi i de Futbol 7 del Complex Esportiu Municipal Teixonera Vall d’Hebron. Amb aquesta actuació, el camp ja pot homologar-se per poder-hi jugar de manera oficial en altes competicions.