El protagonistes principals dels menjars de Nadal són els canelons, l’escudella, el marisc, els torrons o les neules, però i si som vegans, vegetarians, celíacs o patim alguna intolerància? Al betevé directe el xef Xavier Pellicer i el pastisser Albert Martínez, de la pastisseria vegana La Besnéta, ens han proposat menús alternatius per aquestes festes.

El pastisser Albert Martínez reconeix que “es pot fer un Nadal vegà sense problemes, i alguns despistats ni se n’adonaran”. I el xef Xavier Pellicer proposa “una escudella vegetal amb una pilota feta de llegums o els canelons d’espinacs amb pinyons i panses”. 

Un Nadal amb dolços vegans

La Besnéta està situada al carrer de Torrijos del barri de Gràcia i ofereix torrons vegans de pa torrat amb oli i xocolata, de galeta o d’almívar de llet. L’Albert Martínez explica que “per nosaltres el veganismes és un plus”. El nom de La Besnéta prové de la besàvia argentina de la Daniela, copropietària del negoci.

Pellicer: “Millor compartir taula amb opcions diferents”

El restaurant Xavier Pellicer va ser el millor restaurant de verdures del món l’any 2018. La seva cuina està marcada pel respecte absolut per als aliments que utilitza. El xef ha evolucionat cap a la cuina vegetal i les tècniques ayurvèdiques: “El millor és compartir taula amb opcions diferents, el millor és la convivència, un lloc de gaudir, de passar-s’ho bé”.

Unes festes sense digestions pesades

Xavier Pellicer diu que “s’ha acabat Nadal o Sant Esteve amb mal de panxa”. L’escudella i els canelons són els plats nadalencs més típics, però existeixen alternatives. L’Albert Martínez creu que “la verdura crua és de les coses que dona més energia, i la gent pensa que si no hi ha carn, no hi ha energia”. El xef Xavier Pellicer reconeix que “l’alta cuina no li dona prou valor al menjar vegetarià, és només una decoració i jo li vull donar una nova mirada al vegetals”.

Comparteix a: