Barcelona es continua consolidant com a ciutat de referència per als vegetarians i els vegans. Ho demostra l’actualització de la Veggie vegan Barcelona, la guia de referència dels principals bars i restaurants d’aquest sector que hi ha a la ciutat. Tot i que el Gremi de Restauració no té dades del volum d’establiments que s’hi dediquen, sí que ha notat que cada cop més els restaurants inclouen aquesta opció a les cartes i menús. En aquest sentit, el president del gremi, Pere Chías, ha aprofitat la presentació de la guia per reclamar “bonificacions fiscals” als restaurants que posin en pràctica principis sostenibles com l’ús de productes de temporada.

Nous corrents: el flexitarianisme, el crudiveganisme i la cuina macrobiòtica

A banda del veganisme i el vegetarianisme, els “corrents bàsics”, l’oferta dels restaurants s’amplia a altres opcions més noves, com ara el flexitarianisme, una cuina vegetariana però “disposada a fer concessions” si es garanteix que el tractament de la carn o el peix ha estat l’adequat, o el crudiveganisme, en què els aliments es cuinen a un màxim de 42 ºC, l’equivalent a l’escalfor dels rajos del sol. La guia també inclou restaurants macrobiòtics, d’origen oriental, i que “busquen l’equilibri del yin i el yang en l’alimentació del cos”.