Aquest dissabte s’ha celebrat el Girls Skate Camp Barcelona, una iniciativa que pretén apropar aquesta disciplina esportiva al públic femení. Es tracta d’una activitat itinerant, que ha visitat ciutats com París i Nova York anteriorment. A la ciutat de Barcelona, ja va tenir una edició nocturna l’any 2018, que va resultar ser tot un èxit. La jornada d’avui ha tingut lloc a l’espai Utopia 126, al Poblenou, i hi han pogut participar noies de totes les edats de manera gratuïta.

L’activitat més aclamada han estat les classes de monopatí, a partir de les quals les persones més inexpertes han pogut introduir-se i conèixer els moviments i trucs més bàsics sobre aquest element. A més, els assistents han pogut gaudir durant tot el dia d’exhibicions de diferents skaters professionals. Hi han participat les riders més reconegudes de l’escena local de Barcelona, però també noms internacionals com el d’Amy Ram , Helena Long i Lucy Adams. La francesa Shani Bru, una de les patinadores més cèlebres de l’escena europea, ha assegurat estar encantada de participar en l’acte, i ha afegit que “Barcelona és una ciutat ideal per patinar-hi i també compta amb moltes noies patinadores”.

D’altra banda, s’han organitzat diversos tallers de personalització de taules de monopatí o xapes, que han atret especialment el públic més jove i artístic. L’espai ha estat preparat per a l’ocasió amb una gran pantalla en la qual s’han anat projectant vídeos de skate tot el dia. Però això no ha estat tot, ja que els visitants també han pogut ballar al son de l’energia electrònica de Dj Virgine o menjar crispetes i altres ofertes gastronòmiques.

Fer de l’skate una disciplina inclusiva

El propòsit de la iniciativa és apropar la pràctica del monopatí al públic femení, especialment el més jove. Un dels organitzadors de l’esdeveniment, Eduardo Quintana, ha remarcat que es tracta d’una disciplina “majoritàriament practicada per homes, però que cada dia atrau més dones“. Assegura que el plantejament d’iniciatives com Girls Skate Camp respon a “una demanda, necessitat i interès” per part del col·lectiu femení d’introduir-se al món de l’skate no només des de la perspectiva de l’aficionat, sinó també amb propòsits professionals.