
El croissant exòtic, fet amb gianduja de xocolata blanca amb praliné de coco torrat i compota de mango, és la proposta guanyadora del Croissant Fest. Aquesta obra del forn de Cal Jan de Torredembarra ha estat la preferida pel jurat, que ha tastat totes les pastes del festival celebrat aquest cap de setmana al Poble Espanyol. El premi del públic, en canvi, ha estat per al croissant de festuc presentat per Bo&mie.

Els dos croissants competien amb una trentena de propostes de 12 forns de la ciutat, molts dels quals són de barri. La participació del públic ha estat tot un èxit. De fet, durant el cap de setmana s’han repetit les cues per poder tastar les propostes gastronòmiques en forma —si més no, tradicionalment— de mitja lluna.

Dolços, salats i com a entrepà
Si les propostes guanyadores semblen sorprenents, la resta de participants no es queden curts. En aquest primer Croissant Fest s’hi podien tastar croissants de calçots, disfressats de xuixo i fins i tot com a entrepà d’hamburguesa de vaca rossa gallega, formatge i cogombre. Els seus creadors defensen que el croissant combina tant amb dolç com amb salat i el resultat ho confirma.