Milers de metres quadrats, sota terra, que han sobreviscut al pas del temps i que estan plens d’història. El soterrani de les Galeries Olimpia, a la cantonada de la ronda de Sant Pau amb el carrer d’Aldana, encara es conserva sota les botigues de vinils actuals. Unes galeries fantasma que quan va accedir-hi fa uns anys un equip de betevé es trobaven en mal estat i, pràcticament, no hi quedava rastre de res del que hi havien acollit.

Espai per guardar els animals i que podria haver-hi acollit bacanals

Els soterrani és un espai immens i que ara està en desús. Se sap que durant uns anys s’hi van guardar les gàbies dels animals que es feien servir per a les actuacions del circ i que l’espai, anys més tard (i ja amb el teatre enderrocat), va servir com a local d’assaig i d’actuacions d’alguns grups musicals com Los Rebeldes. Hi ha llegendes urbanes que també expliquen que s’hi produïen bacanals.

Un teatre del 1924, reconvertit en pisos i en galeria comercial

El Teatre Circ Olympia es va inaugurar el 4 de desembre del 1924 i durant molts anys, fins al seu tancament el 1947, va ser l’espai més gran de Barcelona per fer-hi espectacles de tot tipus. S’hi feia òpera, sarsuela, revista, circ i espectacles aquàtics. El 1947 la Barcelona franquista necessitava matèria primera i l’Olympia es va desballestar per aprofitar el ferro de la seva estructura. S’hi va construir un gran bloc de pisos i, als baixos, una galeria comercial que s’ha convertit darrerament en el temple dels nostàlgics del vinil.