Des dels seus orígens, la centenària pastisseria Foix de Sarrià elabora la Cristina Pasqual per Setmana Santa. Es tracta de la mona tradicional, feta amb massa de brioix i ous durs. Aquest any han volgut fer-ne una versió renovada, sense deixar d’oferir la tradicional.

La xocolata no falla

Es tracta d’una mona amb ous de xocolata i una massa més elaborada perquè es conservi millor. Tot i això, la mona tradicional se segueix comercialitzant i té molt d’èxit, cada any se’n venen dues-centes; així com també tenen molt de protagonisme les originals mones de xocolata.

“Els nens ja no volen ous durs, s’estimen més els de xocolata”, explica Jordi Madern, gerent de Foix. A més, a la massa del brioix hi han afegit xocolata i taronja. Sobre la pasta, s’hi posa una glaça que quan es cou crea una capa que protegeix la massa perquè trigui més a endurir-se. Un dolç que s’inspira en la Colomba Pasquale, la mona italiana, i que ha tingut molt bona acollida al barri.

Cristina Pasqual, la mona tradicional

La Cristina Pasqual és típica dels Països Catalans. En alguns pobles encara s’elabora a casa en família. El número d’ous durs que s’hi col·loquen representen els anys del fillol i s’hi posen fins als 12 anys. Aquests ous, representen la fecunditat, un nou naixement, en referència a la resurrecció de Jesús que se celebra el dia de la Pasqua cristiana.