Fira de formatges artesans ExpoCheese

L’Estació del Nord de Barcelona acull aquest cap de setmana la primera edició de l’ExpoCheese, la fira de formatges artesans de Catalunya. Això sí, l’esdeveniment, organitzat per Expogestió i l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), s’ha hagut d’adaptar als protocols de seguretat en relació amb la covid-19.

Poc públic per la manca de turisme i la pandèmia

L’exposició neix amb la intenció de promoure l’artesania catalana i donar a conèixer el treball dels productors. Jordi Beumala, responsable d’Expogestió, assegura que busquen apropar els artesans i els seus productes al turisme de la Ciutat Comtal i oferir formatges de qualitat per a tots els públics.

Fira de formatges artesans ExpoCheese

La valoració dels comerciants envers aquesta primera edició ha estat diversa. D’una banda, alguns firaires creuen que és una bona iniciativa, però lamenten que no hi ha hagut prou vendes. A més a més, pensen que hauria estat millor fer-ho a l’aire lliure i amb una major inversió publicitària.

D’altres, en canvi, consideren que l’únic obstacle ha estat la situació pandèmica, motiu de la baixa assistència d’enguany. “En general hi ha hagut molta por, tant per al visitant com per a l’expositor”, ha subratllat Beumala.

Internet també hi té el seu paper

Els organitzadors, en previsió que la fira presencial no es pogués celebrar, han optat per portar-la al món virtual. La mostra de productors i la venda de lots de formatge són alguns dels continguts que s’han pogut observar.